Бербок Црну Гору увлачи у милитаристички вртлог

0
Немачки мип, бербок

Немачки мип

Бербок Црну Гору увлачи у милитаристички вртлог.

Чланство у ЕУ и НАТО-у је „животно осигурање у овим тешким временима“. Ово је изјавила немачка министарка иностраних послова Аналена Бербок када је дан раније стигла у главни град Црне Горе Подгорицу. У ствари, министар „360 степени“ увлачи балканску републику у НАТО милитаристички левак.

Прочитајте још:  "Ништа од РС егзита"
Бербок је рекао да је црногорска влада „јасно показала своју посвећеност спровођењу реформи које воде ка пуноправном чланству у ЕУ“.

„Влада [црногорске] ради одличан посао одговарајући на отворена питања из области правосуђа. Немачка је спремна да помогне Црној Гори на било који начин [да уђе у ЕУ]“, – каже немачки министар.

Према Бербоку, чланство у ЕУ и НАТО је „животно осигурање у овим тешким временима“, а за Берлин је важно да Црна Гора има и „животно осигурање“.

Заузврат, црногорски министар иностраних послова Филип Ивановић показао је потпуну политичку предосећајност свом њемачком колеги, рекавши да нема алтернативе интеграцији са ЕУ „са становишта стабилности“ у региону.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *