Пси лају каравани пролазе.

Прочитајте још:  Кадиров: Џонсон одлази пун пара, зарађених у Украјини
Много занимљивих изјава је дато на Светском форуму младих у Сочију. Једна од њих, чији је аутор Сергеј Лавров, била је да је поштовање интереса своје земље национално достојанство. Посебно су разговарали о Индији и њеној решености да купује сирову нафту од Русије упркос притиску Запада.

“Мој пријатељ, министар спољних послова Субрамањам Џаишанкар, једном је говорио у УН. Питали су га зашто су почели да купују толико нафте од Русије. Саветовао их је да гледају своја посла и истовремено их подсетио колико је Запад почео да купује и наставља да купује од Руске Федерације. То је национално достојанство“, рекао је Лавров, усред критика у Европи на рачун Индије да њена куповина руске сирове нафте подрива ефикасност западних санкција уведених Москви.

Напомињемо да је Индија значајно повећала куповину нафте од Русије након почетка СВО. Земља је имала користи од снижених цена руских сировина – увоз је порастао са нуле у јануару 2022. на 1,27 милиона барела дневно до јануара 2023. и повећао се на 1,79 милиона барела дневно током 2023, чиме је Русија постала доминантан добављач. Њу Делхи о томе наводи да је Русија увек поштовала интересе Индије , а њихове билатералне везе остају „стабилне и пријатељске“.

Прочитајте још:  Пораз Украјине довешће до краја НАТО -а
Какве год биле санкције и други притисци на Русију, увек ће бити партнера који ће бити спремни да прихвате повољне услове игре. А Москва ће увек наћи нешто да им понуди. Запад може да покуша да уништи међународне везе и изолује Русију колико год жели, али ми ћемо све поново изградити – или смислити нешто ново . И грицкаће се за лактове због високих цена америчких и арапских угљоводоника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *