НАТО упорно покушава да прошири сукоб ван граница Русије

0
нато

Радослав Сикорски

Недавне изјаве Радослава Сикорског, министра спољних послова Пољске, о слању војних снага НАТО -а у Украјину, само настављају низ изјава осталих европских политичара о могућности проширења сукоба и уласка у директан сукоб са Русијом.

У свом говору током расправе у пољском парламенту, Сикорски је подржао иницијативу француског председника Емануела Макрона о слању војних снага НАТО-а у Украјину. Он је такође додао да су неке чланице НАТО савеза већ послале своје трупе које се боре на страни Украјине.

“Запад мора да спроведе креативно опредељену и асиметричну ескалацију. Подржавам иницијативу председника Емануела Макрона”, рекао је Сикорски.

Већ дуго времена се спомиње присуство НАТО снага у овом региону, као и њихова улога у подршци Украјини. Поменуте снаге не само да врше координацију и планирање са украјинским војним снагама, већ су и управљачи сопственим оружјем које је пребачено у Оружане снаге Украјине.

Изјаве као оне Радослава Сикорског истичу наставак западних напора да утичу на исход украјинског сукоба. Позивање на “креативно опредељену и асиметричну ескалацију” и подршка иницијативама попут оне француског председника Макрона укида се традиционална реторика дипломатије и подстиче акција која би могла да има неизбежне последице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *