Покрет за зелену револуцију: Kолувијина петиција за легализацију конопље достигла 270 хиљада потписа!

0
конопље

Предраг Kолувија покренуо је петицију која је великом брзином скренула пажњу јавности на велике потенцијале конопље. За само седам дана, број потписника петиције за легализацију конопље достигао је импресивних 270 хиљада, указујући на широку подршку и интересовање за ову тему у Србији.

Земље широм света препознају ове предности, те су у последње време многе од њих предузеле кораке ка легализацији конопље и марихуане, не само за медицинску, већ и за рекреативну употребу. Међу њима су Немачка, Kанада, Уругвај, као и многе америчке државе.Све ове земље већ бележе значајне економске бенефите од легализације, укључујући повећање пореских прихода, стварање нових радних места и смањење трошкова правосуђа везаних за процесуирање случајева поседовања.

Од грађевине до медицине

Kонопља се истиче као материјал будућности захваљујући својим вишеструким применама и еколошким предностима. У грађевинарству, конопља се користи за производњу “хемпцрете” материјала, који је лакши, али једнако чврст као традиционални бетон, уз много мањи угљенични отисак. У медицини, ЦБД уље изведено из конопље показало се као ефикасан третман за различита стања, укључујући епилепсију, хронични бол, па чак и одређене симптоме повезане са раком.

Индустријска примена конопље сеже од производње биопластике и папира до текстила, чиме се смањује потреба за штетнијим, фосилним материјалима. Kонопља не захтева пестициде за узгој, чува земљиште од ерозије и има висок капацитет за апсорпцију ЦО2, што је чини изузетно одрживим избором.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Економски, легализација конопље отвара врата новим индустријама и тржиштима, стимулишући иновације и предузетништво. Повећање пореских прихода може допринети финансирању јавних служби, док легализација такође смањује терет на правосудни систем, ослобађајући ресурсе за борбу против озбиљнијих злочина.

Прочитајте још:  37.000 потписа за дан да Пинк и Хепи не добију националну фреквенцију

Незаустављиви талас подршке

Занимљиво је да је петиција Предрага Kолувије за легализацију конопље у кратком року привукла више потписа него политичка организација “Проглас”,чији су потписници често јавно критиковали Kолувију. Ово указује на то да јавност можда више цени конкретне акције које доносе потенцијалне дугорочне користи друштву, од политички мотивисаних кампања.

Иницијатива Предрага Kолувије за легализацију конопље у Србији није само сигнал растуће подршке зеленим и одрживим решењима, већ и показатељ промене у друштвеном размишљању. Са преко 270 хиљада потписа за само седам дана, јасно је да грађани виде потребу и корист од промене перспективе на конопљу, гледајући је кроз призму њених бројних предности.

Нина Стојановић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *