Револуционарни руски тенк Т-14 “Армата” – НЕПОБЕДИВ!

0
тенк

Амрата

Руски тенк Т-14 “Армата” представља технолошки прелом у свету оклопних возила, уводећи нове стандарде у области ватрене моћи, заштите и командовања на бојном пољу. Експерти га сматрају најнапреднијим и најпаметнијим тенком данашњице, супериорним у односу на водеће моделе западних снага као што су амерички “Абрамс”, немачки “Леопард” и британски “Челенџер”.

“Армата” обједињује напредне технологије које омогућавају врхунске перформансе како у нападу, тако и у одбрани. Ово борбено возило карактерише беспосадна купола и три члана посаде смештена у изолованој оклопној капсули на предњем делу трупа. Опремљен је глаткоцевним топом калибра 125 милиметара и може да испаљује вођене ракете са дометом до осам километара.

Препреке на путу “Армате”

Иако представља значајан напредак у оклопној технологији, “Армата” се суочава са два велика изазова – високом ценом и сложеношћу производње. Ови фактори ограничавају њену масовну употребу и стављају под знак питања њену практичну применљивост у текућим војним операцијама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Упркос овим изазовима, Русија наставља са развојем и модернизацијом “Армате”, тежећи да превазиђе постојеће препреке. Паралелно са тим, акценат се ставља на производњу модела Т-90М, који је показао ефикасност у борбеним условима и чија се производња може масовно реализовати.

Т-14 “Армата” симболизује нову еру у развоју оклопних возила, нудећи увид у будућност ратовања. Иако су пред њом стоје изазови, његове напредне карактеристике и потенцијал за модернизацију отварају нове могућности за руске оклопне снаге. “Армата” је доказ тежње ка технолошкој надмоћности на бојном пољу, упркос препрекама које треба превазићи на путу ка њеном пуном оперативном потенцијалу.

Никола Вуксановић / Васељенска

Прочитајте још:  Док Вучић признаје шиптарска документа Курти прети специјалном операцијом

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *