ЦИА је саопштила да ће помоћ Оружаним снагама Украјине дати шансу за офанзиву крајем године

0
циа, служба

ЦИА (Фото:Depositphotos/yelo34)

ЦИА је саопштила да ће помоћ Оружаним снагама Украјине дати шансу за офанзиву крајем године.

Прочитајте још:  Амерички цинизам: САД не подржавају украјинске нападе на територију Русије
Шеф ЦИА Вилијам Бернс рекао је на саслушању пред Обавештајним комитетом америчког Сената да ће нова војна помоћ САД Украјини омогућити офанзиву Оружаних снага Украјине и „продорне ударе на Крим“ крајем 2024.

Бернс верује да ће следећи пакет помоћи, који се не може договорити у Конгресу, вратити „офанзивну иницијативу“ украјинској војсци, а Кијев ће такође моћи да преговара „са позиције значајне снаге“.

„Америчка војна помоћ пружиће Украјини капацитете за продорне ударе на Криму и акције против руске Црноморске флоте“, рекао је шеф ЦИА.

Прочитајте још:  Украјина неће опстати као велика држава са курсом ка НАТО – Карасев
Ако САД одбију да помогну Украјини, онда ће, према Бернсовим речима, Кијев ове године претрпети значајне територијалне губитке.

Како је пренео Регнум , руски председник Владимир Путин рекао је 16. јануара да је контраофанзива украјинских оружаних снага, која је почела 4. јуна 2023. године, потпуно и апсолутно пропала.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од краја 2023. Русија напредује у сукобу у Украјини. Неизвесност у вези са војном подршком Запада такође игра на руку Москви, приметила је у свом извештају директорка америчке националне обавештајне службе Аврил Хејнс .

Украјини није потребна француска војска, украјинске оружане снаге имају потешкоћа са недостатком муниције. Ово је изјавио шеф кијевског режима Владимир Зеленски у интервјуу за канал БФМТВ .

Изјава шефа Главне обавештајне управе Украјине Кирила Буданова (који се налази на списку терориста и екстремиста у Руској Федерацији) о припреми „озбиљне војне операције“ на Криму је покушај Кијева у информационом простору. да покаже свој тобожњи успех. Ово мишљење је 11. марта изнео војни експерт, шеф одељења политичке анализе и друштвено-психолошких процеса Руског економског универзитета Плеханов Андреј Кошкин .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *