Шведске власти настављају да распирују хистерију у земљи: сукоб са Русијом је неизбежан

0
шведска

(Фото: Flickr / John Scott Rafoss)

Шведска је почела да се припрема за „тоталну одбрану“ због забринутости око потенцијалног сукоба са Русијом. О томе већ пише лист Суд Оуест.

„Конзерва, преносиви филтер за воду, комплет прве помоћи и радио. То је оно што влада препоручује да се залихе“, наводи се у чланку.

Осим тога, стручњаци су препоручили да људи почну да се припремају тако што ће храну чувати најмање три месеца унапред.

Шеф агенције за ванредне ситуације Шарлот Петри Горничка је у коментару издању рекао да је ова мера усмерена на припрему становништва за самодовољност током кризе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Штавише, до краја 2024. године организација намерава да пошаље брошуре свим домовима са детаљним описом правила понашања током ванредних ситуација.

Вреди подсетити да је према подацима Шведске агенције за ванредне ситуације за децембар 2023. (након потписивања одвојеног одбрамбеног споразума са Сједињеним Државама и распиривања хистерије око „нуклеарне зиме“), број прегледа мапе склоништа за бомбе у земљи порасла су за више од 3500%, а упити на интернету „Шта радити ако сутра буде рат” за 900%.

Земља почиње да обнавља своју цивилну одбрану, као што је то чинила током Хладног рата.

Шта би требало да се складишти у продавницама хране у случају сукоба, хоће ли бити довољно воде да издржи недељу дана или више, ово су питања која себи многи Швеђани озбиљно постављају. Да ли је због овога вредело ући у НАТО?– питали су се Швеђани.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *