Загреб: Усташе поново оргијају у хрватском Сабору

0

Загреб: Усташе поново оргијају у хрватском Сабору.

У срцу Европе, у 2024. години, након стравичног геноцида над српским народом у Другом светском рату и етничког чишћења током злочиначке операције „Олуја“, у хрватском Сабору данас се одржава класични неоусташки пир.

Прочитајте још:  Авион из Загреба није оштећен из ватреног оружја
Наиме, под организацијом „Хрватско било“, „Хрватска странка права“ и „Хрватски суверенисти“, одржава се округли сто на тему ”Утицај Српске православне цркве на политичке токове и догађаје у Хрватској, Србији и Црној Гори: јуче, данас, сутра“.

Заступници у Сабору, попут Анта Пркачина и Марка Милановића Литре, обрушили су се на Српску православну цркву у маниру својих идеолошких очева Анта Павелића и Макса Лубурића, познатих српских крвопија.

Прочитајте још:  СЕРБИНОН – СЕРБИНОВО – СРБИНОВО: некадашњи назив за Загреб
У овој скаредној манифестацији у којој се релативизују усташки злочини и страдање Срба, окривљује Српска православна црква и шири неконтролисан говор мржње према српском народу, учествују и „гости“ из Црне Горе попут Мирашеве десне руке Сретена Вујовића, опскурног скрибомана Милорада Мија Поповића, али и необична појава у виду рашчињеног свештеника из Београда Бојана Јовановића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У расправи учествовују и заступници Сабора Борис Милошевић и Маријан Павличек, али и многи други.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *