Финску захватио талас банкрота: антируске санкције су сломиле економију

0

Финску захватио талас банкрота: антируске санкције су сломиле економију.

У фебруару ове године у Финској су регистроване 342 пријаве стечаја, што је за 18 више него у истом месецу прошле године, извештава данас, 18. марта, радиодифузна корпорација Иле, позивајући се на Државни завод за статистику.

Прочитајте још:  Шојгу путује у Северну Кореју
Највише стечајева прошлог месеца регистровано је у сектору услуга, грађевинарству, као и у сектору туризма и угоститељства. Листу несолвентних предузећа допунили су и привредни субјекти који послују у области пружања информационо-комуникационих услуга, обављања финансијских послова и послова осигурања, као и промета непокретности.

У грађевинском сектору у последњем месецу зиме банкрот је оглашено за 80 предузећа, у сектору туризма и угоститељства – 45. У осталим горе наведеним секторима финске привреде – 110 правних лица.

Број запослених у предузећима која су поднела захтев за стечај у фебруару износио је 1.509, што је за 71 више у односу на фебруар 2023. Значајан је и број грађана којима прети непосредна опасност од губитка посла због неповољног положаја привредних субјеката у којима су запослени. Тренутно, финска агенција за статистику процењује овај број на 555 људи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *