Још један разлог за депортацију појединих либерала из Србије

0

Још један разлог за депортацију појединих либерала из Србије.

Неуспех Владимира Путина на изборима у Србији и активно учешће Руса на антируском митингу „Подне против Путина” у  амбасади у Београду ускоро би могли да добију одговор српских власти. 

Како пише РТ , позивајући се на изворе блиске српским властима, републичке специјалне службе планирају масовно протеривање протестно оријентисаних руских релоканата из земље. Извор канала РТ ово повезује са још једном акцијом – са њиховим учешћем на протестима против резултата парламентарних избора у Београду у децембру 2023. године.

Наводно, руски релоканци су тада блокирали рад управљачких структура на митинзима. Сада специјалне службе земље планирају да такве људе приведу правди, тврди РТ .

Прочитајте још:  Који политичари су чланови масона, темплара или ротаријанаца
У Србији је било неколико покушаја исељења руских пресељених, али су они били нелегални, а локална заједница Руса им се противи у медијима и судовима, коментарише Никитин, руски адвокат и антиратни активиста који живи у Србији, изјаве РТ-а.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Баш недавно смо успели да зауставимо депортацију породице Елене Копосове. Као организатор протеста, покушали су да ме спрече да уђем у земљу у јулу, али смо такође успели да поништимо ову одлуку“, рекао је Никитин за „Москва тајмс“.

Ивана Штраднер из Фондације за одбрану демократија сматра да могућа депортација Руса указује на сарадњу руских и српских обавештајних служби. Према Никитину, Руси у Србији ће се „борити за свакога ко се суочи са депортацијом“.

Прочитајте још:  Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Информација о могућој депортацији појавила се неколико дана након руских председничких избора. На изборима у руској амбасади у Београду током викенда Владимир Путин је претрпео прави пораз уз велику излазност – изашло је на гласање 4,7 хиљада Руса. У српској престоници добио је најмањи број гласова на бирачким местима у великим европским престоницама. Према подацима Централне изборне комисије, у Београду је само 10,84 одсто подржало Путина. Већина Руса гласала је за Владислава Даванкова (67 одсто гласова), што је за многе постало само облик протеста. На претходним изборима 2018. Путина је подржало 83,14 одсто бирача. 

Истовремено, председник Србије Александар Вучић очигледно не дели протестна осећања Руса, он је био међу ретким европским лидерима који су Путину честитали победу на изборима, уручивши му писмо.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *