Број погинулих порастао на 143, Кијев одбацује оптужбе о умешаности у напад

0
напад

У нападу на посетиоце концерта у Москви који се догодио се у петак увече, најмање 143 особе је убијено, а претпоставља се да ће та бројка и даље расти. ФСБ Русије је саопштио да је у близини руско-украјинске границе приведено 11 људи, укључујући четворицу терориста. Грађани у редовима чекају испред болница и домова здравља како би дали крв.

ФСБ Русије ухапсио је 11 особа осумњичених да су умешани у напад, међу којима су и четворица осумњичених да су непосредни извршиоци напада. Руске службе су на терену, повређенима се пружа сва неопходна помоћ.

Бројни светски лидери осудили су нападе на цивиле, док је Међународна полицијска агенција Интерпол понудила своју помоћ Русији у истрази крвавог злочина у Москви.

Војници пука „Ахмат-Русија“ Министарства одбране Русије учествовали су у привођењу четворице терориста у Брјанској области који су директно умешани у убиства људи у „Крокус сити холу“, изјавио је лидер Чеченије Рамзан Кадиров.

„Војници пука Ахмат-Русија Министарства одбране Русије, који су стационирани у Брјанској области и осигуравају заштиту државне границе Русије са Украјином, заједно су са Центром за специјалне намене ФСБ-а ухапсили четворицу у Брјанској области у покушају да пређу руско-украјинску границу. Они су непосредно учествовали у убијању људи у Москви“, написао је Кадиров на друштвеним мрежама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим информацијама, чеченски војници су дошли на локацију на којој су тражили терористе око три сата после поноћи и одмах почели да претражују подручје заједно са Центром за специјалне намене ФСБ-а и војницима Лењинградског војног округа Оружаних снага Русије.

Прочитајте још:  Ембарго на извоз руске нафте ступио на снагу

Sputnjik

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *