Руски посланик: Американци су знали за напад а сада се ваде!

0

Депутат Московске градске думе Андреј Медведев написао је на свом телеграм каналу да су Американци знали да се припрема терористички напад у концертној дворани “Крокус сити”. 

Он наводи да се САД сада ваде, али да је чињеница да су почетком месеца упозорили своје грађане на могуће терористичке нападе, што је како каже Медведев врло сумњиво, као и њихова лицемерна изјава саучешћа.

“Сада САД покушавају некако да објасне да о терористичком нападу ништа нису знале. И, шта, Бела кућа крајње осуђује. И све изгледа убедљиво. Чак и саосећање. Ако не две речи у званичном саопштењу.”

„Амбасада прати извештаје да екстремисти одмах планирају да нападну велика окупљања људи у Москви, укључујући концерте , а америчким грађанима се саветује да избегавају велика окупљања 48 сати.

Па шта сте тачно мислили, Американци?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Медведев је такође навео и да су објаве како је ИСИС преузео одговорност за напад, намерно навођење на погрешан траг.

“Изјаве наводно ИСИС-а о одговорности за терористички напад у Подмосковљу су лажне. Поред тога што у званичним ТГ каналима Исламске државе нема информација, нема ни саопштења о ресурсима авганистанских ћелија. Штавише, ИС је тренутно толико неутицајна структура чак и на Блиском истоку да чак ни било какве званичне изјаве не треба узимати са стопостотном озбиљношћу.

И уопште, не треба веровати шта украјински Ипсос сада измишљају на коленима, што се у случају изјава ИД не може искључити. Линкове о којима наводно пише происламистичка агенција АМАК о томе треба пажљиво проверити.

За сада ово изгледа као покушај стварања лажног трага” пише Медведев.

Прочитајте још:  Пентагон: САД помажу Украјини да добије оружје дугог домета

Весна Веизовић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *