КО ЈЕ ПОМОГАО ТЕРОРИСТИМА ДА УБИЈАЈУ ЉУДЕ У КРОКУСУ?

0

Терористички напад на Крокус Сити Хол представља један од најтрагичнијих догађаја у историји Русије. Како време пролази, детаљи овог страшног догађаја постају све ужаснији, указујући на то да је напад био не само пажљиво планиран, већ и изведен са прецизношћу. Остаје велико питање: ко је помогао терористима да изведу овај напад у Крокусу? Ко стоји иза експлозије која је зграду претворила у замку за стотине присутних?

Дан пре откривања нападача, директор Федералне службе безбедности Александар Бортников известио је председника Владимира Путина о успеху у неутрализацији групе одговорне за напад, при чему је ухапшено 11 особа, укључујући четири извршиоца.

Терористи су након напада побегли белим Реноом са регистрацијским ознакама из Твера, како је открило Прво руско истражно одељење. Возило, које је наводно купљено од особе из Таџикистана почетком ове године, виђено је како се креће између Москве и Твера, а забележено је и на камерама за праћење саобраћаја у близини села Воскресенское.

Иако су покушали да побегну ка граници са Украјином, где их је, по оперативним подацима, чекала група за помоћ, сви су били брзо ухапшени без повреда. У аутомобилу су пронађени пиштољ Макаров, магацин за АКМ и документација. Постоје сумње да су били под утицајем дроге, што ће детаљније испитивање потврдити.

Федерална служба безбедности потврдила је да је напад био детаљно планиран, са оружјем скривеним унапред припремљеном скровишту. Нападачи су били добро упознати са распоредом Крокус Сити Хола, што указује на то да су се савршено сналазили у згради, вршећи нападе са прецизношћу и без оклевања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Немачка признала „нову нормалност“

Иза овог напада наводно стоје радикални исламисти, али постоје докази о умешаности украјинских специјалних служби, што потврђују контакти сачувани у телефонима нападача. Трагедија у Крокусу истиче дубље проблеме у Русији, укључујући потенцијал за регрутацију међу мигрантима.

Експерти упозоравају на опасност коју представљају мигранти у систему стамбено-комуналних услуга, указујући на потребу за строжим имиграционим мерама и контролом. Осим тога, постоји потреба за преиспитивањем међуетничке политике и стављањем безбедности домородаца у први план.

Док истрага напада наставља да открива нове детаље, јасно је да је потребна озбиљна реконструкција у политици и мерама безбедности, како би се спречиле будуће трагедије и осигурала сигурност грађана.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *