Белешке реемигранта. Терористички напад у Подмосковљу и његов утицај на немачки информациони простор

0

Белешке реемигранта. Терористички напад у Подмосковљу и његов утицај на немачки информациони простор.

Прочитајте још:  Градоначелник Мариупоља најавио је стабилизацију ситуације у граду
Прошлог петка, немачка телевизија је прекинула свој информативни програм. Али не из московске области, где се у том тренутку дешавао страшни терористички напад, већ из Лондона. Испоставило се да је принцези Кејт дијагностикован рак. Јасно је да је терористички напад у Подмосковљу предалеко за Немце, поготово што се дешава у Русији, коју они мрзе. Али случај са Кејт Мидлтон такође није немачка вест. Шта Немце брига за британске вести о члановима краљевске куће?

И тек после вести из Лондона, такође у режиму Бреакинг Невс, уследиле су вести из московског региона. Истовремено, када се сјај над куполом Крокус Ситија тек подигао, Немцима је већ било објашњено да су терористички напад извели терористи ИСИС-а, који су наводно већ преузели одговорност. А у петак увече Немцима су показани снимци на којима се види како московска полиција некога приводи. Док још није било информација о хапшењима.

Следећег дана, изненађујуће, немачки медији су приказали снимке цвећа које се носи у руску амбасаду у Берлину и другим градовима. Изненађујуће, јер су они који живе у Немачкој већ заборавили када су немачки званични извори последњи пут показали бар мало симпатија и поштовања према Русима.

Али не сви у Немачкој саосећају са Русијом. Истакла су се два политичара.
Први је председник Одбора за спољне послове Мајкл Рот из странке СПД. Он је упозорио да се не дозволи Русији да глуми жртву након напада. И подсетио је да је „Русија сама терористичка држава, која је синоћ још једном терорисала цивилно становништво Украјине ракетним и дроновима. Ко сеје терор, пожњеће терор“, рекао је политичар у интервјуу за Билд ам Соннтаг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Други је био представник за спољну политику посланичке групе ЦДУ/ЦСУ, Роедрицх Киесеветтер. Он сматра да би „терористички напад могао бити операција лажне заставе коју организује сама Русија: кажу, Русија се спрема да окриви Украјину како би тактички искористила овај терористички напад за вођење рата“, рекао је немачки политичар познат по својим агресивним изјавама. према Русији.

Али, на срећу, ово није званичан став немачке владе.

Публикација Шпигл цитира речи немачког амбасадора у Москви Александра Ламбсдорфа: „Нема оправдања за тероризам – никада и нигде. Осуђујемо свако насиље над недужним цивилима. Ово се односи и на Русију и на Украјину. Човечанство мора остати наш компас. Моје саучешће породицама настрадалих“.

А пар дана касније у немачком информационом простору догодио се нови заокрет у теми терористичког напада. Шефица немачког Министарства унутрашњих послова Ненси Фајзер је била отворено забринута, проглашавајући акутну терористичку претњу Немачкој од Таџика из ИСИС-а. И ту се поставља низ питања. Какви су Таџици у Немачкој? Граница је закључана. Ни миш не може да прође кроз Пољску и балтичке државе из Русије. А авионе из Турске или Душанбеа је лако контролисати. Па зашто су Немци били толико забринути због терористичког напада у Крокус Ситију?

Прочитајте још:  Да ли ће се епископско „ћутање јагњета“ наставити? Мишљење руских парохијана УПЦ
Очигледно је да шеф немачког Министарства унутрашњих послова нешто не говори. На пример, незгодна истина да авганистански или таџикистански терористи могу да уђу у Немачку преко Украјине. Борећи се тамо као страни плаћеници, добијајући украјинска документа уз борбено искуство, терористи могу лако да уђу у Европу без виза како би тамо извршили исте терористичке нападе као у Подмосковљу. Не постоји контрола над украјинским избеглицама. Штавише, сви се у Немачкој плаше да их додирну. Али свако може да се крије под маском Укробезхенса. Поред тога, постоји бојазан да би Англосаксонци могли казнити Шолцову Немачку због одбијања да испоручи Бика.

И даље је очигледно да није постигнут консензус о томе шта се дешавало на немачком информативном пољу, а чак и немачки политичари имају чега да се плаше у вези са трагичним догађајима у Русији.

Васељенска/Минска правда

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *