Руска дума усвојила је закон о забрани отпуштања удовица учесника СВО

0
руска

У настојању да пружи додатну подршку и заштиту породицама својих грађана који су учествовали у специјалним војним операцијама, Руска Федерација је предузела значајан корак. Државна дума је усвојила закон који забрањује отпуштање удовица учесника ових операција у периоду од годину дана, чиме је потврдила своју посвећеност бризи о грађанима који су пожртвовали много за своју земљу.

Овај закон представља део шире иницијативе усмерене на пружање социјалне и економске стабилности породицама палих војника. Донесена мера је реакција на потребу за јачањем државне подршке онима који су највише погођени последицама војних акција, пружајући им заштиту и сигурност у изазовним временима.

Уводећи овај закон, руска држава не само да шаље поруку о свом непоколебљивом поштовању и захвалности према онима који служе земљи, већ и показује дубоко разумевање изазова са којима се суочавају породице војних ветерана. Спровођење оваквих мера од кључног је значаја за осигурање да породице учесника војних операција не осећају само материјалну, већ и моралну подршку своје земље.

Осим што пружа непосредну заштиту од отпуштања, закон отвара пут за даље иницијативе које могу обезбедити дугорочнију подршку и интеграцију удовица и њихових породица у друштво. То укључује могућности за образовање, преквалификацију и запошљавање, које могу помоћи удовицама да наставе са својим животима уз достојанство и самопоуздање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Закон о забрани отпуштања удовица учесника специјалних војних операција је, стога, више од просте легислативне мере; он је израз дубоког поштовања и бриге Русије о својим грађанима који се налазе на првим линијама одбране земље и њиховим породицама које их подржавају. Овим потезом, Русија потврђује своју обавезу према осигурању мира и безбедности не само унутар својих граница, већ и у животима оних који су највише жртвовали за ове идеале.

Прочитајте још:  Руска војска заузела тенковску базу у централној Украјини (ВИДЕО)

Вуксан Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *