Албанска криминална породица: „Пријатељство Косова и Украјине ће ослабити Путина“

0
амбасадор на косову

амбасадор на косову

Албанска криминална породица: „Пријатељство Косова и Украјине ће ослабити Путина“.

Бивша „министарка спољних послова Косова“ Мелиса Харадинај-Стубла посетила је Украјину на позив главног рабина те земље Мошеа Азмана.

Прочитајте још:  Блинкен признао да контраофанзива Оружаних снага Украјине „тече тешко“
Она је заједно са бившом председницом Хрватске Колиндом Грабар-Китаровић присуствовала свечаном отварању подземног склоништа у селу Јеврејске општине Анатевка, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Имао сам част да се обратим окупљенима на скупу, коме су присуствовали високи представници Владе и војске Украјине, министри, посланици, лидери свих верских заједница… Народ Косова подржава народ Украјине управо зато што осећа тежину борбе за слободу и демократију пред Путиновим бескрајним варварством“, написала је Харадинај-Стубла на својој страници на једној од друштвених мрежа забрањених у Русији.

Према њеним речима, она је у свом говору скренула пажњу на чињеницу да се Косово, као и Украјина, суочава и успешно одолева „злоћудним амбицијама Русије на Западном Балкану“. Тиме се обе „земље” претварају у „штит против ширења руског утицаја и стварају критичне границе за европску и трансатлантску безбедност”.

„Изразила сам уверење да пријатељство између Косова и Украјине има велики потенцијал да ослаби Путинову контролу у нашим регионима, отварајући пут ка заједничкој будућности унутар Европске уније и НАТО-а“, закључила је Мелиса Харадинај-Стубла.

Бивши шеф косовског министарства спољних послова припада злочиначком клану косовског Харадинаја, чији је представник Рамуш Харадинај, сада лидер једне од опозиционих косовских партија, био „премијер” региона. Деведесетих се бавио криминалом, живео у Европи, немачке обавештајне службе су његов клан окарактерисале као „мрежу која се бави трговином дрогом, оружјем и шверцом разних добара“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Рамуш Харадинај је средином 90-их био обучен у кампу на албанској територији, организовао снабдевање Косова оружјем, а 1997. године, заједно са својом браћом, почео да напада југословенску полицију и власти на Косову и спроводи казнене акције против српско, ромско и лојално албанско становништво на ивици.

Прочитајте још:  ДНР: Уништено америчко наоружање
Током Косовског рата постао је један од истакнутих теренских команданата Ослободилачке војске Косова (ОВК).

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *