Истражни комитет отворио случај о финансирању тероризма од стране лидера САД и НАТО-а

0

(фото:РИА НОВОСТИ(

Истражни комитет отворио случај о финансирању тероризма од стране лидера САД и НАТО-а.

Истражни комитет Руске Федерације отворио је кривични поступак због сумње у умешаност званичника из земаља НАТО-а и Сједињених Држава у финансирање тероризма, саопштила је прес-служба ресора.

„Спроведена је истрага о финансирању терористичких активности од стране високих званичника Сједињених Држава и земаља НАТО-а. На основу његових резултата покренут је кривични поступак због кривичног дела из чл.4. 205.1 Кривичног законика Руске Федерације („Финансирање тероризма“).

Према материјалима предмета, финансирање је обезбеђено преко озлоглашене нафтне и гасне компаније Бурисма Холдингс која послује у Украјини. Према апелу посланика Државне думе , након чега је Руски истражни комитет организовао инспекцију, један од кључних спонзора украјинских терористичких активности је Бајденов пословни партнер и власник Бурисме Николај Злочевски.

Тренутно се проверавају новчани токови и идентификују извори њиховог примања, као и везе са овим новцем државних службеника западних земаља, јавних и комерцијалних организација. Поред тога, истражним и оперативним средствима се разрађују везе између непосредних извршилаца терористичких аката и страних кустоса, организатора и спонзора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Глобална парламентарна алијанса против Кине као политичка паралела "глобалном НАТО-у"
Чак се и у публикацијама у америчкој штампи 2020. године тврдило да је садашњи власник Беле куће лобирао за пословне интересе свог сина Хантера у Украјини.

Републиканци у Представничком дому још увек истражују пословне везе породице Бајден са Бурисмом, са циљем опозива Слеепи Јоеа.

Васељенска

Бонус видео

https://odysee.com/@VesnaVeizovicAudioKnjige:c/WhatsApp-audio-2024-04-09-u-2019:b

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *