Јунаци са Кошара

Почетак битке на Кошарама пао је на Велики Петак 1999. године. Битка која је трајала 67 дана, од 9. априла до 10. јуна, потврдила је косовскозаветно опредељење народа.

Опредељење за истину и правду. Истину и правду коју ни једна овоземаљска сила, ма колико била моћна, није у стању да победи. 67 дана Војска Југославије витешки је бранила границу државе. Све до потписивања Кумановског споразума ни један страни војник није крочио ногом на тле Косова и Метохије, на тле Србије.

Битка на Кошарама је нови Косовски бој, обнова Косовског завета – кроз који се обнавља и сав наш народ „на којима младеж самовољна, показује трожество ужаса.“ како је давно спевао велики Његош. Младићи који су жртвовали свој живот за одрбану отаџбине, нису пали узалуд. Не! Жртва њихова је осветлила пут од Кошара до Владивостока. Осветлила је пут свим слободољубивим народима и појединцима који желе да виде истину и не желе да постану робови.

Косово јесте грдно/велико судилиште: Појединцима из рода нашега да се спрам њега покаже ко је сој а ко несој. Народима у свету да се спрам њега покаже право и правда јер којом мером су судили нама на Косову, та мера их је претходних деценија сустигла и све их више сустиже. Међународно право је на Косову погажено, отворена су врата пакла која ће свет гурнути у све бројније ратове и страдања. Како се односе моћници овога света према Косову, таква ће бити судбина њихових народа и држава.

Велики Петак, као симбол страдања, пораза и смрти, се увек завршава Васкрсом – симболом победе и живота. Тако ће се завршити и Велики Петак започет 1999. године на Кошарама. Завршиће се не само Васкрсењем нашега рода, већ и Васкрсом целога човечанства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Двери, Заветници и коалиција НАДА позвали на протест идућег петка против прихватања плана за Косово

СЛАВА ХЕРОЈИМА КОШАРА!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *