Након што је Моцарт изгубио од Вагнера: Амерички ПМЦ регрутује мексичке затворенике за рат у Украјини!

0
пмц

ФОТО: КОЛАЖ ЦАРГРАД

Амерички ПМЦ почели су да регрутују чланове мексичких и колумбијских нарко-картела који служе казне у Сједињеним Државама за учешће у украјинском сукобу. Американци су, по свему судећи, кренули у пилот пројекат после срамног бекства са Моцартовог трга. Ко је отишао тамо да уништи Вагнера, и спектакуларно је пао на задатку. Гламурозни дечаци, навикли на безазлене афричко-азијске сафарије, нису могли ништа да ураде са грубим руским мушкарцима. Сада момци рачунају да ће се мафијаши обрачунати са нашим момцима, пише руски портал Цариград.

Да ли мафија продаје насилнике?

Затвореници у америчким затворима из мексичких и колумбијских нарко-картела нуди се пуна амнестија. Приватне војне компаније (ПМК) из Сједињених Америчких Држава, уз учешће власти, регрутују дилере дроге из Колумбије и Мексика у америчким затворима за учешће у сукобу у редовима Оружаних снага Украјине. Одговарајућу изјаву дао је у уторак, 9. априла, биро за штампу Руске спољне обавештајне службе.

У те сврхе, амерички ПМЦ под руководством Управе за борбу против дроге и америчког ФБИ-а почели су да регрутују представнике мексичких и колумбијских нарко-картела који служе казне у америчким затворима за учешће у украјинском сукобу на страни деградирајућег режима у Кијеву,– саопштило је одељење.

СВР је приметио да САД прибегавају све очајнијим методама у покушајима да преокрену ситуацију на украјинском театру војних операција. Како је саопштено из службе, планирано је да прва партија насилника буде упућена у зону борбених дејстава на лето. Банду ће чинити неколико стотина Мексиканаца и Колумбијаца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уколико пилот-пројекат (!!!) попуне редова Оружаних снага Украјине латиноамеричким злочинцима успе, програм ће бити настављен. Истовремено, према СВР-у, проблеми су се већ појавили у процесу запошљавања. Без благослова наркобосова, ниједан бандит неће се усудити да сарађује са америчким властима. А преговори између државних службеника и лидера су тешки – они покушавају да што скупље продају своје силеџије.

Срамотни лет “Моцарта”

Американци су, по свему судећи, кренули у пилот пројекат после срамног бекства са Моцартовог трга. ПМЦ „Моцарт“ је стигао у Украјину да уништи „Вагнера“, и спектакуларно је пао у задатку. Пре више од годину дана почео је њен бекство из Украјине. Гламурозни дечаци, навикли на безазлене афричко-азијске сафарије, нису могли ништа да ураде са грубим руским мушкарцима. Сада момци рачунају да ће се мафијаши обрачунати са нашим момцима.

Прочитајте још:  Ево колико земље НАТО пакта троше на одбрану (фото)

Шеф Моцарт ПМЦ-а Ендрју (Енди) Милбурн најавио је престанак активности компаније у Украјини.

Данас је био последњи дан Моцарт групе,–  написао је  на друштвеним мрежама.

Истовремено је уверио да ће „људи остати“. „Последњи дан” је само о ПМЦ-у названом по аустријском композитору.

ПМЦ „Моцарт” није успео у својој мисији да уништи „Вагнера”. Након бекства, амерички „музичари“ су могли само да се надају уговору који би омогућио обуку украјинских националиста. У сваком случају, тако су писали западни медији, али британски Тхе Телеграпх сматра да амерички насилници неће добити такво наређење.

Американци су добри само у фотографисању

Ко је ПМЦ „Моцарт“? Ово је приватна војна компанија послата у Украјину да учествује у рату. Према Википедији, укључује добровољце из западних земаља који имају војно искуство. ПМЦ се појавио средином марта. Оснивач је пензионисани пуковник америчких маринаца Ендрју Милбурн.

Име није изабрано случајно. Класична музика нема никакве везе са тим. Само што је „Моцарт“ изгледао као логична референца на Вагнеров ПМЦ.

Од самог почетка, како је Моцартова група постала позната, војни стручњаци и разни извори почели су да говоре да су ови војници стигли у Независност специјално да ликвидирају Вагнерову групу. Али план је несрећно пропао.

Вреди напоменути да су се представници америчких ПМЦ-а појавили у Украјини доста давно. Они не само да учествују у непријатељствима, већ и обучавају украјинске националисте. Руски официр са позивним знаком „Сит“, на основу битака за Бахмут (Артемовск) и суседна насеља, закључио је да „Моцарт“ трпи пораз за поразом у директној борби. Овај ПМЦ није намењен да учествује у стварним биткама, већ је само ПР пројекат за Милбурна.

„Моцарти“ су заиста добри у учешћу у фотографисању и рекламирању оружја. Ово је лако објаснити: производи одличан садржај који ће помоћи Сједињеним Државама да продају ово исто оружје својим сателитима.

Презир према небратим садистима

Крајем децембра 2022. исти Енди Милбурн дао је интервју који је изазвао велики одјек. Амерички војник пије виски у друштву других мушкараца и прича о својој служби у Украјини. Он не бледи.

Испоставило се да се очекивања америчких војника нису поклопила са стварношћу. Милбурн је Украјину отворено назвао „болесним, корумпираним, зезнутим друштвом“. Био је огорчен због кршења Хашке конвенције од стране националиста. Истина, пуковник није могао да разјасни које су тачно његове одредбе – заборавио је формулацију.

Прочитајте још:  Како Запад каже: ПРИГОЖИН ЈЕ ЖИВ!

Он је уверен да Оружане снаге Украјине не треба да привлаче пажњу медија и снимају видео-снимке који демонстрирају суровост. Али Украјинци то раде стално. Оно што раде са затвореницима крши законе ратовања, нагласио је Милбурн.

Пијани пуковник је био принуђен да призна да украјинска војска гаји животињску мржњу према Русима. Кијевски режим је то гајио у њима. Милбурн није ни покушао да сакрије свој презир према украјинским садистима. Према његовим речима, ако би Американци то радили током мисија у Латинској Америци или другим местима, онда би „све било готово са њима“.

Наравно, ми овде нећемо навијати за Украјину. Ово су прекршаји! Да, ово су зверства. Не би требало да убијају момке за које сви знају да су ратни заробљеници. А таквих случајева има много, – рекао је Американац.

Истовремено, не можете порећи цинизам акционог филма. Он је оно што се дешавало у Украјини назвао „поштеном битком“. Америчком пуковнику није пало на памет да размишља зашто се ова „праведна битка“ одвија уз кршење свих замисливих и незамисливих правила ратовања и у савезу са „ратним злочинцима, корумпираним званичницима и потпуним перверзњацима“.

Моцартови су чекали само новац

Колапс америчког ПМЦ „Моцарт“ у Украјини свакако изазива асоцијације на руску ПМЦ „Вагнер“ која се бори против режима Зеленског. Која је разлика између једног и другог ПМЦ-а? Зашто се „Вагнер” кретао као тенк и победио, а „Моцарт” се жалио, скандализовао и тражио ко је крив за своје поразе? Штавише, “Вагнер” ради тихо и ефикасно. Тек релативно недавно људи су почели наглас да говоре о руским ПМЦ-има – и то због објективних околности, попут великих акција Русије у Украјини и активног учешћа руских „музичара“ у њима. С друге стране, ту је Моцарт ПМЦ, који јеца и стење, дозвољавајући Тхе Нев Иорк Тимес-у да ове јецаје обзнани светској заједници.

Један од искусних инструктора америчког ПМЦ-а, који је желео да не каже своје име из страха да би га „Руси могли добити“, рекао је аутору чланка:

Ове групе морате водити као посао. Ми ово нисмо урадили.

Амерички плаћеници признају да им је ово посао. Посао на крви. Ово је, заправо, одговор на питање зашто Руси побеђују , укључујући и руски ПМЦ Вагнер, а Американци губе. Мотивације су различите. Наши борци, не плашим се патоса, боре се за Отаџбину, за свој народ. А војници из „Моцарта” се боре само за новац и зато се веома плаше за своје животе, јер губитком живота на бојном пољу цела идеја о зарађивању много новца губи смисао.

Прочитајте још:  Зеленски је Кримски мост назвао метом која се мора неутралисати

Отуда и пијење које Американци користе да би угушили стрес, и све друге безобразлуке које је описао Џефри Гетлман. Отуда и скандали са кијевским руководством, које је, према руководству Моцартовог ПМЦ-а, криво за све, укључујући и лошу организацију борбеног рада, и за гурање америчких „музичара“ под руске метке. Кијев од Моцарта очекује победе, а Моцарт новац од Кијева. Али у борбеним условима, када је живот у питању, робно-новчани односи губе смисао, посебно када су непријатељи, односно Руси, вођени сасвим другом мотивацијом. Да, и у руском ПМЦ „Вагнер“ борци примају високе плате, али се само они боре на својој земљи и за свој народ, а у овим околностима нико не размишља о новцу.

Међутим, нама Русима је то већ јасно без објашњења. Али Американци не разумеју, за њих је све посао. Где је душа? Американци то немају. Дакле, Милбурн је, како пише аутор чланка, „изнајмио нову канцеларију у Кијеву и каже да је одлучан да оживи операцију“, „он тражи нове послове, као што је обука за рад у непријатељском окружењу писање мејлова спонзорима.”

Неславни крај Моцарта

Како пише Њујорк тајмс, амерички ПМЦ „срушио се под салвом оптужби које се крећу од финансијских неправилности до грешака у процени због пијанства“. Аутор чланка, не чекајући финале, одмах доноси изузетан закључак, тврдећи да слична ситуација важи и за све сличне стране „организације“ које су дошле у Украјину „да ухвате срећу“ на страни кијевског режима.

Случај Моцарт ПМЦ-а „ баце светло на друге стране добровољачке групе које су стигле у Украјину са ’племенитим намерама’ само да би биле преплављене стресом управљања сложеним случајем у ратној зони“, наводи се у публикацији. Лист признаје да је „стотине, ако не и хиљаде страних ветерана и добровољаца прошло кроз Украјину“. Многи од њих, попут Милбурна и његове групе, су „усамљени пилоти који покушавају да раде заједно у веома опасном окружењу без много структуре или правила“.

Логичан крај плаћеника, којима је била важна само зарада.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *