Освјежило: Украјина и Црна Гора потписале “безвизни транспорт”

0
црна гора украјина

црна гора украјина

Освјежило: Украјина и Црна Гора потписале “безвизни транспорт”.

Прочитајте још:  Није крива кућа насред пута – 3. део
Украјина и Црна Гора су постигле споразум о либерализацији свих видова теретног саобраћаја између земаља од 1. јуна 2024. године. Ово је резултат преговора између Министарства за развој заједница, територија и инфраструктуре Украјине и Министарства саобраћаја и Поморство Црне Горе, саопштило је 12. априла Министарство за реконструкцију Украјине.

„Циљ нам је да на мапи Европе не остане ниједна држава са којом имамо систем дозвола за превоз и да наше транспортне компаније могу да испоручују робу у било коју земљу без додатних ограничења. Због тога доследно радимо на либерализацији теретног саобраћаја са другим земљама“, прокоментарисао је постигнуте договоре потпредседник Владе за реконструкцију – министар за развој заједница, територијални и инфраструктурни развој Александар Кубраков.

Прочитајте још:  ЗАРКОВИЋ ИЗ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ: Овом народу је неопходан помоћ Србије (ВИДЕО)
Он је подсетио и да је Споразум о друмском саобраћају између земаља потписан пре више од 10 година и да је за то време трговински промет између Украјине и Црне Горе повећан седам пута.

„Ово је потврда да је либерализација теретног саобраћаја релевантна и да ће користити обема државама“, нагласио је А. Кубраков.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *