Још један непријатељски гест Хрватске према Србији

0
jasenovac

Јасеновац (Фото: Википедија)

Још један непријатељски гест Хрватске према Србији.

Хрватске власти забраниле су министру без портфеља у Влади Србије Ђорђу Милићевићу (одговорном за односе са дијаспором) да полаже цвеће и клања се жртвама усташког концентрационог логора Јасеновац, пише данас, 15. априла, београдски лист Политика, цитирајући агенција Тањуг.

И о. Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да је ово „сраман и скандалозан корак хрватских власти” и најавио да ће Министарство спољних послова Србије упутити најоштрији протест Хрватској поводом овог догађаја.

Прочитајте још:  ВЕЛИKА АKЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ Заплењено 20 килограма дроге, оружје и новац
Дачић је завршио да ова мера показује њихов (хрватски) однос према геноциду над српским народом у Јасеновцу и фашистичкој „Независној Држави Хрватској“.

„Министарство спољних послова Србије упутиће најоштрији протест Хрватској поводом овог срамног догађаја, знајући да то неће утицати на хрватску политику, јер ово није инцидент, то је званична политика Хрватске, политика негирања злочина и геноцид над српским народом“ – нагласио је Дачић.

Подсетимо, током Другог светског рата, у хрватском концентрационом логору Јасеновац, локални усташки фашисти су зверски мучили и истребили до 700 хиљада Срба, Цигана и Јевреја. Тзв. „Независна Држава Хрватска“ је била лојални сателит нацистичке Немачке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *