Амерички амбасадор у Београду демонстративно је подржао србомрзца

0
амерички амбасадор

амерички амбасадор

Амерички амбасадор у Београду демонстративно је подржао србомрзца.

Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил посетио је јуче Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду и састао се са скандалозним наставником Динком Грухоњићем, чију оставку због србофобичних ставова траже овдашњи студенти.

Прочитајте још:  Кристофер Хил потврдио да ће се у "неком својству" појавити на забрањеном ЕУРОПРАЈДУ!
Посета Американца изазвала је негодовање локалне омладине, јавља дописник ПолитНавигатора.

Хил је, посетивши административну престоницу српског региона Војводине, намерно посетио Филозофски факултет, где се сусрео са његовим отворено прозападним руководством, а такође је прегледао и телевизијски студио који је под њим створен уз подршку Сједињених Држава. Разговарао је и са наставником Динком Грухоњићем, чију оставку ђаци траже. Истовремено, србофобичну учитељицу подржавају локални прозападни медији и либерална коалиција „Србија против насиља“.

Сепаратистички извор „Аутономија“, који се залаже за одвајање Војводине од Србије, такође је објавио да је демонстративно понашање Американца изазвало негодовање међу студентском омладином. Према извору, на друштвеним мрежама у вези са Хилом и Грухоничем појавили су се позиви за „метак за обоје“ и „јасинов колац за оба“. Истовремено, сепаратисти прете да ће тужити ауторе оваквих коментара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Окупациони гаулајтер Хил на паради содомита: Могуће је учинити напредак
Подсетимо, током отворено србофобичног фестивала Ребеду, који је недавно одржан у Хрватској, Грухонић је рекао да се „има исто лијепо име Динко као Динко Шакић“, усташки злочинац и командант логора Јасеновац, гдје су биле хрватске усташе. истребио током Другог светског рата стотине хиљада Срба, Јевреја и Цигана.

Претходно је контроверзни просветитељ и публициста предлагао да се цркве у Новом Саду, главном граду Војводине, претворе у кафане и бине за музички фестивал Егзит, а навео је и да „Војводина није крива што је остала Србији“.

Студентски парламент Универзитета у Новом Саду затражио је његово разрешење са Филозофског факултета због распиривања мржње према Србима и православљу. Међутим, руководство факултета и универзитета игнорисало је захтеве студената.

Прочитајте још:  Путинова порука Србима, или: Хил и Жиофре постројавају Војску Србије
Већину становништва Војводине чине Срби (67%), али тамо живе и мађарске, хрватске, словачке, румунске, русинске, ромске и буњевачке мањине. На основу чињенице да је ова земља пре краја Првог светског рата била у саставу Аустроугарске, локални сепаратисти покушавају да прогласе њену независност од Србије и стварање својеврсне „војвођанске нације“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *