„Балкански мост – 2024” у Ивановској области окупиће представнике Русије и Србије

0

„Балкански мост – 2024” у Ивановској области окупиће представнике Русије и Србије.

Од понедељка до среде, 22–24. априла, одржаће се низ догађаја у региону Иваново, удружених у пројекат „Балкански мост-2024“. Ово су саопштили организатори трибине. За сваки дан припремљен је богат програм.

Прочитајте још:  Србија: Ускоро геј бракови и усвајање деце, спреман нови родни закон о трансвеститима!
22. априла у 11 часова у Руско-српском клубу града Шује биће одржан састанак учесника форума са члановима клуба, као и изложба фотографија Алене Љубашевске (град Борисов, Република Белорусија) „Србија и Белорусија Тиха контемплација“.

У 16:00 часова у Ивановском Дому националности (Иваново, Поцхтоваиа Ст, 3) заказана је изложба једне слике познате српске уметнице, руководиоца Српског културног друштва „Завет“ Весне Симић, а у 17:00 – концерт глумице, руско-српске певачице, лауреата сверуских и међународних такмичења, народног дипломате Олге Масалске. 

Поред јавних догађаја, биће одржан и низ сусрета гостију са Балканског полуострва и заједнице Иваново, представника власти и привреде у региону, а учесници форума посетиће Руско-балкански центар за пословну сарадњу и културу. 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

23. априла у 10:15 у конференцијској сали Ивановског државног универзитета (Иваново, улица Тимирјазева, 5) отвара се изложба Алене Љубашевске „Тиха контемплација“. У 10:40 тамо почиње округли сто „Русија – Балкан у архитектури мултиполарног света: искуство и изгледи“, на којем ће се разматрати могућности руско-балканске хуманитарне сарадње у регионима Централног федералног округа Руске Федерације. расправљати. 

У 14:10 на ИвСУ почиње квиз „Упознај српски“, који ће водити филолог, балканисткиња Наталија Стариковска, а на крају (претходно у 15:50) биће заједничко гледање филма „! И биће музике” о Алексеју Бутакову, композитору који је писао музику у концентрационом логору.

Улаз на догађаје у Дому народности Иваново и Ивановском државном универзитету је бесплатан, по претходном захтеву на мејл интерн@лист.ру са назнаком „Балкански мост“.

„Такође, балканисти, страни и нерезидентни учесници форума моћи ће да посете село Сараево, село Рождественски, Приволшки округ, Ивановска област – прави српски бисер Златног прстена, посете цркву Казанске иконе Мајке Божје. Божијег, подигнутог у 18. веку, и састати се са настојатељем храма, оцем Петром Сургучевим“, наводи се у поруци. Известно.ру је писало да Руско-балкански центар за пословну сарадњу и културу помаже рестаурацију храма.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *