Гујон: Сад је јасно ко подржава Србију и међународно право, а ко не

0

Арно Гујон (Фото: Јутјуб)

Гујон: Сад је јасно ко подржава Србију и међународно право, а ко не.

Прочитајте још:  Бајден: САД остају посвећен партнер и пријатељ шиптарским терористима
Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон оценио је да на основу свега што се дешавало претходних дана, а што се односи на Србију, може да се види ко подржава нашу земљу и међународно право, а ко не, и додао да држава треба да настави да се бори.

„То је оно што је председник Вучић рекао, да ћемо се борити на сваком месту где можемо, иако је та борба неравноправна, јер данас сведочимо томе да је закон јачег оно што преовладава у свету, у свим институцијама, међународним организацијама од Савета Европе до Уједињених нација, да се пуно тога злоупотребљава и то нажалост на штету Србије и српског народа. И зато морамо сада да интензивирамо наше напоре и да свако да свој допринос“, рекао је Гујон за Танјуг.

Прочитајте још:  Опет САД позивају Србију и Црну гору на "мир и дијалог"
Он је навео и да се Србија налази у посебној ситуацији, јер је окружена земљама са којима мора да сарађује економски, а које политички не гледају благонаклоно на њу и оно што се дешавало на овим просторима.

„То су партнери, то су земље са којима морамо да сарађујемо и не можемо без њих. Нити они могу без нас, да се разумемо“, рекао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Дубравка Ђедовић: Потребно је завршити потпуну реорганизацију у Србијагасу.
На питање колико је важно да Срби буду јединствени, а самим тим и одржавање поподневног скупа у Бањалуци као знак подршке против резолуције о Сребреници, Гујон наводи да није лако бити Србин у дијаспори у тренутку када многи пропагирају неистине.

„Нажалост, пропаганда је најјача у дијаспори. Немате као код нас више канала, више медија, више новина, недељника, који ће говорити из више углова. Тамо ако кажу да су Срби геноцидан народ, сви медији ће то пренети. То ће да уђе у школски систем. Неће бити другачијих тонова, другачијих мишљења, биће једнострано“, рекао је он.

Гујон је најавио и да ће Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону 18. и 19. маја организовати највећу смотру српског фолклора дијаспоре у Београду.

„Да им покажемо да треба да буду поносни на оно што јесу, поносни на своју културу, поносни на своје коло које је део сада и под заштитом Унеска, поносни на свој идентитет и да Срби немају ничега да се стиде, никад и нигде у свету“, рекао је Гујон.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *