Званичник СЗО признао превару са пасошима за вакцину

0
СЗО

A smartphone with displayed "Immunity passport COVID-19" is placed on a passport in this illustration taken April 27, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration - RC2D4N9TKXIQ

Званичник СЗО признао превару са пасошима за вакцину

 

Доктор Хана Нохинек, врхунски стручњак за вакцине Светске здравствене организације, сведочила је у судском поступку, одржаном 11. априла у Хелсинкију, да не саветује пасоше за вакцину против Ковида, јер вакцине не спречавају преношење и дају лажни осећај сигурности.

Истовремено је на суду изјавила, да је за време Короне обавестила своју владу да пасоши за вакцину нису потребни, али да је била игнорисана, упркос томе што је јасно тврдила да вакцине против Ковида не заустављају пренос вируса и да пасоши дају лажан осећај безбедности.

Запањујућа открића изашла су на видело у судници у Хелсинкију, по тужби финског држављанина Мика Ваухкала, пошто му је одбијен улазак у кафић јер није имао потврду о вакцинацији. Он је поставио веб страницу на којој објашњава своју тужбу против финске владе. Пише да је тужбу поднео у одбрану основних права, након што му је у децембру 2021. године ускраћен доручак у кафићу у Хелсинкију, јер није имао пропусницу за Ковид, иако је био здрав. Устав Финске гарантује да ниједан грађанин не може бити дискриминисан на основу здравственог статуса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Др. Нохинек је главна медицинска службеница на Финском институту за здравље и добробит и председавајућа Стратешке експертске групе СЗО за имунизацију. У свом сведочењу, она је објаснила да је Фински институт за здравље у лето 2021. године знао да вакцина против Ковид-19 не може да заустави преношење вируса.

Информације о тужби Ваухкала и сведочење др. Нохинек, пренео је фински новинар Ајк Новикоф на свом Икс профилу, након посете судници у Хелсинкију.

Прочитајте још:  Орбан оголио план Европске комисије да сиромашни финансирају богате!

У периоду 2021. године, СЗО је рекла да ради на стварању међународног оквира од поверења за безбедно путовање, док су земље чланице ЕУ почеле да издају пасоше Ковид. Уредба ЕУ о дигиталним сертификатима усвојена је у јулу 2021. године и као резултат тога издато је више од 2,3 милијарде сертификата. Између осталог, посетиоцима је забрањен улазак у Француску ако немају важећи сертификат о вакцинацији, који су грађани морали да носе за куповину хране у продавницама или коришћење јавног превоза.

Признање цењене докторке да је влада игнорисала научне савете о укидању пасоша за вакцину била је шокантна, јер је она веома поштована у међународним медицинским круговима. Поред тога што председава Стратешком саветодавном групом СЗО за вакцинацију, Нохинек је један од водећих финских саветника за имунизацију и седи у одборима „Вакцине заједно“ и „Међународног института за вакцине“.

Дигитална сертификација ЕУ за Ковид-19 допринела је покретању глобалне мреже СЗО за дигитално здравство у јулу 2023. „Користећи најбољу европску праксу, доприносимо дигиталним здравственим стандардима и глобалној интероперабилности – за добробит оних којима је то најпотребније“, рекао је званичник ЕУ.

У наставку суђења британски кардиолог, др. Асем Малхотра, сведочиће на суду да су током корона пандемије неке власти и лекари подржавали неетичке, принудне и лоше информисане политике, као што су обавезна вакцинација и пасоши за вакцине, који су поткопали пристанак пацијената и медицинску праксу засновану на доказима.

 

Милан Старчевић /Васељенска

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *