БИРАЈУ НОВО ИМЕ И ПАРТНЕРЕ: Распала се коалиција “Србија против насиља”

0
србија против насиља

србија против насиља

Изборни савез који ће формирати шест странака чланица досадашње коалиције “Србија против насиља” наступиће на локалним изборима 2. јуна под новим именом, потврђено је за Н1.

“Дефинитивно се нећемо звати ‘Србија против насиља’ јер то не би било у реду, а ни паметно. Засад се разматрају две-три варијанте, а у понедељак у 10 часова саопштићемо коначну одлуку о томе под којим именом ћемо наступити на предстојећим изборима”, рекао је лидер једне од странака које ће чинити будућу коалицију.

Како портал незванично сазнаје, кључна реч у називу нове коалиције готово сигурно биће “борба”.

“У називима изборних листа коалиције највероватније ће бити и имена градова и општина у којима ће 2. јуна бити одржани локални избори. Савез је отворен и за друге странке и покрете, о томе се разговара, а у току наредне недеље ћемо финализовати договор”, истакао је саговорник Н1.

Милош Јовановић: Режим није показао спремност за стварање услова за фер изборе

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Новог ДСС-а Милош Јовановић рекао је да не може бити компромиса поводом “предстојеће фарсе” од избора заказаних за 2. јун у Београду.

Он је оценио да режим није показао никакву спремност за стварање елементарних услова за, колико-толико, фер и поштене изборе.

“Данас, на 40 дана од одржавања фарсе од избора – и независно од чињенице да је аосолутно касно да се ишта промени на боље – сваки даљи разговор би представљао чисто понижење. Једино што преостало време допушта јесте да свако донесе одлуку – да ли ће бранити демократију и слободу у Србији или ће се, свесно или не, сврстати уз режим Александра Вучића и његове страначке машинерије који директно угрожавају и слободу и демократију”, навео је Јовановић.

Прочитајте још:  Александар Јерковић: Немам комуникацију са осталима из „Ми - глас из народа“ од 17. децембра прошле године

Подсетимо, странке окупљене у коалицији “Србија против насиља” гласале су на састанку који је одржан у петак о томе да ли ће 2. јуна изаћи на београдске изборе. Предлог о изласку на изборе подржало је пет странака – Народни покрет Србије, Зелено-леви фронт, Еколошки устанак, Покрет слободних грађана и Ново лице Србије, против су били Странка слободе и правде, Србија Центар и Заједно, док је Демократска странка гласала против изласка, али су њени представници најавили да ће та партија подржати одлуку већине.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *