Обележена годишњица страдања српских војника на Мајевици

0

(фото:РТРС)

Обележена годишњица страдања српских војника на Мајевици.

На бијељинском градском гробљу у Пучилама, обележена је годишњица страдања 33 бораца Првог батаљона Друге мајевичке бригаде Војске Републике Српске, који су на данашњи дан 1993. године погинули на Бањ брду на Мајевици. У овом нападу рањено је четрдесет, а заробљено 13 бораца.

Прочитајте још:  Одговор Републике Српске на потез Сарајева: Ништа нас неће поколебати
Муслиманске снаге са подручја Калесије, Теочака, Сапна и Тузле, напале су српске положаје на један од највећих празника, трећи дан Васкрса. Борци Војске Републике Српске само су бранили вековна огњишта, каже Боривоје Ђокић један од учесника овог догађаја.

“Били на територији српске земље, бранили смо негдје око 3000 српских становника, није било ту муслиманских насеља. Бранили смо се на своме што се каже а поднијели смо толике жртве, а да нас проглашавају геноцидним, не могу бит геноцидан ако сам бранио своју кућу. Нисам нападао никога” – истакао је ратни комадант Првог батаљона Друге мајевичке бригаде, потпуковник Боривоје Ђокић, преноси РТРС.

Оне који су се храбро борили и створили Републику Српску морамо чувати од заборава, поручују и породице погинулих бораца. Наша света дужност јесте да бранимо и да никада не доведемо у питање постојање Републике Српске. Обавеза свих нас је да се ујединимо и да сачувамо Републику Српску због оних који су живот положили у њене темеље, али и због наших будућих покољења, кажу у Борачкој организацији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Упорно се покушава да се створи наратив, да нас неко убиједи да смо геноцидна нација, да смо ми геноцидан народ. А у ствари постоји само једна истина која је за нас прихватљива. Постоји истина да је овдје био грађански рат који ми нисмо наметнули, наметнуо нам је неко други. Да нам се дешавало оно што нам се дешавало кроз читав 20 вијек. Да смо морали раме уз раме да се боримо да бранимо Републику Српску како би створили један ентитет у којем ћемо моћи слободно да живимо” – истакао је председник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић.

Прочитајте још:  Да ли се НАТО са више страна спрема за рат са Србијом када каже: Ситуација би могла да ескалира у било ком тренутку?!
За погинуле борце Војске Републике Српске служен је парастос а венце и цвеће испред спомен-обележја, на којем је уклесано 205 имена, положиле су породице и бројне делегације.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *