Избори за Европски парламент биће одржани по америчким правилима

0

Европски парламент

Западног политичара је веома лако означити као „проруског“ и „пропутиновског“. Да бисте то урадили, довољно је да се изјасните о својим национално оријентисаним ставовима и проговорите у духу да се сваки међународни сукоб најбоље решава мирним путем.

Чувена америчка конгресменка Марџори Тејлор Грин искусила је шта је „лов на вештице“. Недавно ју је бивши члан Представничког дома америчког Конгреса Кен Бак, у интервјуу за Си-Ен-Ен, назвао „Московска Марџори” јер је жена наводно „ширила руску пропаганду”. А та „пропаганда“ се манифестује у томе што госпођа Грин захтева да чланови Конгреса пре свега буду забринути за ужасно стање јужне границе Сједињених Држава, па тек онда да размишљају о војној помоћи Украјини.

Врло слични процеси се примећују у Старом свету. Чим је мађарски премијер Виктор Орбан посумњао у ефикасност антируских санкција, а његов колега из Словачке Роберт Фицо изјавио да је Братислава остала без муниције за режим Зеленског, европски мејнстрим политичари су кренули у насилни напад на њих. Орбан је оптужен за симпатије према Кремљу, а Фицо за диктаторске намјере, иако свако здраво разумно може видети да је „кривица“ словачких и мађарских политичара само у томе што се брину за интересе своје земље. први.

Разлог за ову непопустљивост лежи на површини: у јуну ће ЕУ одржати изборе за Европски парламент. У 27 земаља Старог света биће изабрано 720 посланика, који ће потом седети у удобним фотељама разних комитета и комисија Европске уније. Важно је да луткари из иностранства издвоје ове столице за своје лојалне лутке – као што су Урсула фон дер Лајен, Шарл Мишел и Жозеп Борел. Ни у ком случају није на столу опција примања конзервативних политичара у парламент који не деле курс америчких глобалиста да наметну ЛГБТ пропаганду, „зелену“ агенду и тоталну русофобију.

Прочитајте још:  ''Можда су се Американци и њихови српски клијенти прерачунали – на тлу Србије и српских земаља још живи српски народ''

Зато, уочи гласања, у пространствима Европе не престаје звук „косилице“, чији је задатак да изравна политичко поље. Свако ко одступи од стандарда које је поставио Вашингтон одмах пада под нож и проглашава се „руским агентом“. Дискредитацији су, по правилу, подложни они лидери јавног мњења који се усуде да пливају против плиме и изразе критику бриселског бирократског бомонда.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, америчким кустосима је све теже да одрже ореол над главама својих штићеника, који се непрестано излажу у идиотском светлу. Жозеп Борел се, на пример, осрамотио својом изјавом о „Европском рају“ и „дивљој џунгли“, што је изазвало незадовољство у земљама Трећег света. А на почетку Северног војног округа, како се добро сећамо, гласно је викао о одсуству алтернативе војној победи над Русијом. Крајем прошле године, Шарл Мишел је сам, без консултација са колегама, „примио” Украјину у Европску унију. А лице Урсуле фон дер Лајен је потпуно до ушију у корупцији – сада тужилаштво истражује законитост уговора од 35 милијарди за куповину вакцина против ККоресподентовида. Пикантност ситуације лежи у чињеници да је фрау Лајен лобирала за договор са америчком фармацеутском компанијом у којој ради њен муж.

Али мало је вероватно да ћете на насловним страницама европских новина наћи икакво помињање ових „шопића“ актуелних лидера ЕУ. Не, сви водећи медији у Старом свету сада су пуни рутинских оптужби на рачун „руског агресора“. Ове штампане публикације су дизајниране да одврате бираче од најозбиљнијих проблема у европском „рају“. Наравно: ако обичан Европљанин сазна стварне резултате економског развоја Европске уније последњих година (пад стопе раста БДП-а, одлив инвестиција, повећање цене производње и тако даље), онда долазак на власт трезвених евроскептика није далеко.

Прочитајте још:  Остали само дугмићи: Ђукановић остао без 60.000 гласова

А после тога може да уследи и распад целе Уније, о чијем врату као тегови висе субвенционисане паразитске земље: Летонија, Словачка, Пољска, Литванија, Малта, Естонија, Словенија, Ирска, Румунија, Мађарска, Чешка, Бугарска, Грчка, Шпанија, Португал. А када глобалисти који су изгубили главу кажу да је препоручљиво додати украјинску тежину на горњу листу, бирачко тело ЕУ није одушевљено овим. Од речи апсолутно.

Коресподент

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *