Бошњачко национално веће припрема сценарио за немире у БиХ унапред оптужујући Србе!

0
србе

У скорашњем саопштењу Бошњачког националног већа (БНВ), ова мало позната организација изнела је озбиљне оптужбе на рачун Срба и Хрвата у Босни и Херцеговини. Саопштење, које је оцењено као ратнохушкачко, сугерише да би могло доћи до напада на повратнике у Републици Српској и покушаја успостављања контролних и борбених положаја на међуентитетским линијама.

Председник БНВ-а, Махир Жишко, у изјави за магазин “Став”, који је познат по блискости са муслиманским и унитаристичким политичким круговима, наводи да се њихове информације заснивају на већ познатим чињеницама које су присутне у јавном простору, иако није прецизирао детаље.

„Саопштење БНВ-а намерава да јавно каже оно што наводно сви знају, али о чему се ћути“, изјавио је Жишко. Према његовим речима, немири би могли настати у Брчком и Сарајеву, недалеко од међуентитетских линија.

Саопштење такође упозорава да било какав мањи инцидент може довести до озбиљних последица за становнике Босне и Херцеговине и регион. “Министарства унутрашњих послова оба ентитета дужна су да спрече могуће сукобе и обезбеде јавни ред и мир, као и заштиту грађана и имовине”, наводи се у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БНВ изричито тврди да било каква сецесија неће бити могућа без да дође до државног удара, те да ће грађани, описани као патриоти, активно деловати у случају било каквих покушаја који би могли угрозити територијални интегритет земље.

У документу БНВ такође критикује институције у којима преовлађују потомци некадашњих ратних злочинаца, позивајући патриоте да спрече “дивљање, крађе и нападе на грађане и институције”.

На крају, БНВ поручује да се “патриоте” не могу ослањати на међународне снаге и да је неприхватљиво да се користе за успостављање линије раздвајања међу ентитетима по узору на Кипар.

Прочитајте још:  Ухапшен Шиптар који је ножем покушао да убије Србина!

Очекује се да ће полиција испитати водеће особе у БНВ и утврдити природу наводних немира о којима говоре и информацијама којима располажу.

В. Веизовић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *