Нова “модерност”: Зашто деца опонашају животиње и ходају на четири ноге

0
деца опонашају животиње

деца опонашају животиње

Нова “модерност”: Зашто деца опонашају животиње и ходају на четири ноге.

Становница Ростова на Дону, 35-годишња Елена , није била изненађена када је њена 11-годишња ћерка затражила да купи „мачји реп и уши“. Деца се играју, у реду је, помисли жена. Али када је њена ћерка објавила да је сада „крзнена“, Елена је морала да се обрати на Интернету за појашњење – шта то значи и за шта да се припреми.

Становница Ростова на Дону, 35-годишња Елена , није била изненађена када је њена 11-годишња ћерка затражила да купи „мачји реп и уши“. Деца се играју, у реду је, помисли жена. Али када је њена ћерка објавила да је сада „крзнена“, Елена је морала да се обрати Интернету за појашњење – шта то значи и за шта да се припреми.

Прочитајте још:  ПУТИН И ЗВАНИЧНО ПОТПИСАО: Руско држављанство за све српске војнике који учествују у СВО
На мрежи јој је сугерисано да руско „крзнени“ потиче од енглеског „пухаст, прекривен крзном“. Ово је име дато условној заједници људи заинтересованих за антропоморфне животиње које имају људске особине. Они се налазе у скоро сваком цртаном филму, укључујући, на пример, у „Простоквашино“ или „Чебурашка“.

Да би изгледали као животиње, крзнени стварају крзнена одела. Одећа обично укључује репове, крзно на рукама (шапе), крзнене уши и црне носове. Али овде све, наравно, зависи од изабране животиње.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Након разговора са ћерком, Елена је открила да је, као што би се могло очекивати, такође занимају „квадратике“: кретање на четири уда – „као животиње“. Мрежа је пажљиво  одабрала десетине видео снимака из тржних центара, паркова и само улица из целе Русије, где „брутализована“ деца трче на све четири.

Моја ћерка ми је рекла да они не раде ништа лоше са својим пријатељима “, каже жена за ИА Регнум . — На пример, такмиче се ко може брже да трчи од једног дрвета до другог на све четири. Или једу поврће по цео дан ако одлуче да играју улогу зеца .

Али не слажу се сви са Елениним мишљењем. Омбудсман за децу Татарстана Ирина Волинец је 24. априла изјавила да је потребно утврдити одговорност „за умешаност у крзнене“, назвавши процес саботажом против становништва Русије.

„Овај крзнени покрет дошао је са Запада. Укључују децу да би им ослабили психу и увукли их у деструктивно понашање. Ово је саботажа над становништвом, која има за циљ дехуманизацију људи, претварање у животиње.

Неопходно је успоставити административну одговорност за укључивање малолетника у деструктивни крзнени покрет, јер то може бити опасно за психу“, каже Волинец.

Полиција је дошла на позив и сликала

Прочитајте још:  Сајбер-песница се спрема против Русије
Покушаји да се покрет забрани већ дуже време. Још у септембру 2021, председник комисије за заштиту деце од деструктивног садржаја под Роскомнадзором, Андреј Циганов, предложио је изједначавање крзна са ЛГБТ (екстремистички покрет забрањен у Руској Федерацији).

„Они, наравно, морају бити препознати у најмању руку као екстремистичка, екстремистичка идеологија, како би се ослободиле руке нашим органима за спровођење закона – Роскомнадзору и тако даље“, рекао је тада Циганов, али то није резултирало стварним акцијама.

У јуну 2023. забринути грађани позвали су полицију након што су у московском парку Соколники видели десетине тинејџера обучених у „крзнене“ костиме. На данашњи дан одржан је састанак велике крзнене заједнице која је окупила школарце из целе земље.

Прочитајте још:  ПОЉСКА ПРЕМЕШТА ВОЈСКУ НА ИСТОК: Трупе "Вагнера" у Белорусији провокација и могућа претња
Међутим, полиција која је стигла на позив није видела „гомилу побеснелих тинејџера“, већ ђаке који се мирно понашају и никоме нису сметали. Нису се разишли, већ су се сликали за успомену.

„Коме бисмо могли да се мешамо? Дошла је патрола и питала ко смо. Фотографисали су се са нама и питали куда ће наша менажерија ићи даље, како би схватили одакле још могу стићи позиви“, рекао је Кирил , један од организатора скупа у Соколницима , напомињући да одрасли често мирно реагују на необичне одевне комбинације. , а деца су одушевљена.

Други полицајац, који је тражио анонимност, млађи полицијски поручник, рекао је за ИА Регнум да је такође отишао на позив након жалбе на крзнене. Пензионерка је позвала полицију и рекла да су тинејџери „неразумљиво обучени, седе на игралишту и нешто вичу“.

„Дошли смо на позив и видели школарце. Ништа нису прекршили, нису се насилно понашали, јели су чипс и сок. Разговарали смо са њима и испоставило се да су „крзнари“. Деца се сада овако играју, у реду је“, рекао је полицајац.

Сада смо мачке

Прочитајте још:  Медведев: Запад ће молити за преговоре о Украјини
Верује се да су крзнени и „квад” покрети настали у САД, а одатле су се проширили друштвеним мрежама и шире. Међутим, у самим Државама, ситуације са крзнама достижу тачку апсурда. 2022. године, на пример, наставник је отпуштен јер је „одбио да мјауче као одговор на ученика који се идентификовао као мачка“.

„Више нам нису потребне ваше услуге ако се не можете идентификовати са свом децом у одељењу“, рекао је школски одбор учитељици.

Ево како је било. Наставник је забележио присутне у часопису. После једног од објављених имена, уместо „Да“, чуо сам гласно „Мјау!“ Мислио сам да се деца играју и одлучио сам да се поигравам. Питала је: „Имамо ли овде кутију за мачји отпад?“ Девојчица која се „идентификовала као мачка“ била је веома узнемирена због тога и истрчала је из учионице у сузама.

А неки амерички школарци траже послужавнике и чиније за храну. Захтев за сада није испуњен.

Изразите се у име лика

Евгениа Воинова је један од организатора годишње изложбе Фок Фамили Фест и фестивала домаћих лисица. Често комуницира са представницима крзнене заједнице, јер су они редовни гости фестивала.

„Углавном су то тинејџери од 14 до 18 година, али има и одраслих у веома скупим оделима. Заиста их је лепо гледати: такви апартмани коштају од 30 до 300 хиљада рубаља“, каже девојка за ИА Регнум .

Воинова, бивши старији шеф правосуђа, посветила је много времена раду са тешким тинејџерима. Говорећи о крзненим школарцима, она напомиње да у покрету нема ништа опасно. Могу се упоредити са „играчима улога“ – љубитељима игара улога, реконструкторима.

„Деца „шетају“ своје ликове по парковима, измишљају приче из свог живота и пишу блогове. Нешто као часови глуме“, каже девојка.

Прочитајте још:  Седење на две столице: шта стоји иза антируских изјава Александра Вучића
У исто време, крзнени су обично тинејџери који се плаше да говоре у своје име и стиде се да отворено изразе сопствене мисли и осећања, додаје Воинова. Лакше им је да то ураде у име лика. Истовремено, девојка наглашава да се покрет не поистовећује ни са једном варијацијом ЛГБТ заједнице.

„Што се тиче одраслих, то им је обично хоби. Они сами шију своја одела, неки онда почну да шију и за друге – то је прави посао“, рекла је Евгенија Воинова.

Анастасија Ордињан/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *