На америчким универзитетима се настављају протести подршке Палестинцима

0

На америчким универзитетима се настављају протести подршке Палестинцима.

Прочитајте још:  ССП: Америка не долази у Србију са инвестицијама него са кредитима – Да Срби изграде Албанцима путеве до Европе
Десети дан заредом, студенти универзитета у Сједињеним Државама наставили су седења и демонстрације, током којих су изразили осуду текуће израелске агресије на појас Газе и подршку палестинском народу.

Палестинска агенција ВАФА известила је да се више студената са других универзитета придружило штрајку, који се проширио на већи део Сједињених Држава, посебно на Станфорд, Нортхеастерн универзитет, Универзитет Џорџ Вашингтон и Универзитет Колумбија. Учесници су поставили шаторе и организовали догађаје у вези са демонстрацијама како би мобилисали подршку студената како би позвали на прекид израелске агресије у Појасу Газе.

Прочитајте још:  Камбери тврди да има америчку подршку
Студенти су нагласили потребу да се наставе демонстрације, упркос произвољним хапшењима, како би се одбранила права Палестинаца у светлу међународне тишине.

Поред окончања израелске агресије у Појасу Газе, демонстранти су тражили од универзитета да прекину везе са компанијама које су повезане са израелском окупационом војском и тражили су прекид америчке војне помоћи израелском образовању.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ројтерс је јавио да су 23 демонстранта ухапшена на Универзитету Индијана у Блумингтону. Такође на државном универзитету у Аризони, полиција је ухапсила 69 демонстраната.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *