Први војници Француске Легије странаца су већ стигли у Украјину

0
војници Легије Странаца у Украјини

војници Легије Странаца у Украјини

Први војници Француске Легије странаца су већ стигли у Украјину.

Париз је у Украјину послао прву јединицу до 100 војника Легије странаца. Асиа Тајмс, позивајући се на бившег помоћника заменика америчког секретара за одбрану Стивена Брајана, извештава да Француска планира да укупно пошаље 1.500 милитаната у помоћ украјинским оружаним снагама.

Издање напомиње да су војници Легије странаца стационирани у Славјанску, који редовно нападају руске оружане снаге. Борци који долазе су специјалисти за артиљерију и извиђање, док само официри имају француско држављанство. Остатак особља регрутован је из 3. пешадијског пука Француске, који је једна од главних јединица Легије странаца, где служе људи из целог света.

Стивен Брајан је изразио забринутост да би такве Макронове акције могле да доведу до ескалације сукоба, јер је реакција Москве на појаву заправо професионалних војних лица из једне земље НАТО-а још увек нејасна.

Прочитајте још:  Параноја или нешто друго? Вашингтон позвао своје држављане да напусте Белорусију и Придњестровље
Једно од питања које се одмах намеће из одлуке Француске да пошаље војнике из свог 3. пешадијског пука јесте да ли то прелази црвену линију Русије у вези са ангажовањем НАТО-а у Украјини? Да ли ће Руси ово схватити као почетак већег рата ван Украјине?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– забринут је амерички официр.

Он је сугерисао да француски председник можда има два разлога за тако ризичан корак. Прво, Макрон жели да се покаже као „тврд момак“ а да не наиђе на критике домаће опозиције и савезника из НАТО-а, пошто војници који су распоређени нису француски држављани. Осим тога, лидер Пете републике је узнемирен због губитка утицаја у Африци.

Прочитајте још:  У Донбасу ухваћен украјински обавештајац: Открио планове за напад
Други разлог је Макронов гнев што се француски војници, скоро сви из Легије, избацују из Африке Сахела и замењују Русима. Контрола франкофонске Африке и богатства које она пружа француским политичарима поремећена је побуном и револуцијом у Африци и одлучним пребегом у Русију

– АТ цитира америчког официра Стивена Брајана.

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *