Обама уместо Бајдена?

0
бајдена

Мишел Обама

Уочи председничких избора у САД, западни медији шире гласине о могућој замени Џоа Бајдена другим демократским кандидатом. Према немачком издању „Шпигл”, разматра се могућност кандидатуре некадашње прве даме Мишел Обаме, преноси Телеграм канал Рибар.

Аргументи за ову спекулацију делују логично – она је популарна међу младим демократским бирачима, нема негативан рејтинг и повезана је са „златним” председничким мандатом Барака Обаме. Он је у САД већ постао симбол „поп културе”. Популарности ове идеје доприноси чињеница да се Бајден за своје четворогодишње председниковање претворио у „хрому патку”, са само 35% Американаца који подржавају његову политику.

Већ дуже време круже сличне гласине о замени Бајдена. На почетку његовог мандата чланови странке су претпостављали да ће га заменити потпредседница Камала Харис, али њена неспретност у политици и неуспех у имиграционој области су показали да она није идеалан кандидат. Спекулисало се и о могућем учешћу успешног гувернера Калифорније, Гевина Њусома, али се он одрекао кандидатуре.

Породица Барака Обаме је у јавност доспела након великог догађаја прикупљања средстава за Бајденову кампању, на којем су учествовали и Бил Клинтон и Барак Обама. Ово је подстакло гласине да би Мишел Обама могла преузети кандидатуру, упркос њеној изричитој изјави да се неће бавити политиком.

Све зависи од тога које ће изазове Бајденов тим морати да савлада у наредном периоду. Потенцијални колапс украјинских снага на фронту могао би додатно утицати на рејтинг садашњег председника. Истовремено, Бајден је изјавио да је спреман да се суочи са Доналдом Трампом у телевизијским дебатама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Софија Марић / Васељенска

Прочитајте још:  Азербејџан подржао пројекат изградње гасног хаба у Турској

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *