Како Сорош и Рокфелер финансирају ратове и протесте против тих истих ратова и влада које их покрећу!

1
сорош

Проплестински протести у САД (Tanjug/AP Photo/John Hanna)

Како Сорош и Рокфелер финансирају ратове и протесте против тих истих ратова и влада које их покрећу!

У свету америчке политике, где иронија често надмаши остварења Холивуда, постоји заплет који би могао да послужи као основа за политички трилер. Док председник Џозеф Бајден, познат у одређеним круговима као “Геноцидни Џо,” наводно води спољну политику која изазива контроверзе, исти они који финансирају његову кампању за реизбор такође стоје иза финансирања протеста против његове спољње политике.

Примера ради, неки од највећих имена у демократским донаторским круговима — Сорош, Рокфелер и Прицкер — откривени су као кључни финансијери група које организују протесте. Ови демонстранти, који председника САД оптужују за геноцид, иронично добијају средства од истих оних који су помогли Бајдену да се домогне Овалног кабинета.

Организације попут “Јеврејски глас за мир” и “Ако не сад” на колумбијском универзитету и другим универзитетским кампусима, директно су подржане од стране Фондације Tides, коју финансира сам Сорош. Што је још занимљивије, ова фондација је раније уживала подршку Фондације Била и Мелинде Гејтс.

Дејвид Рокфелер Млађи, такође, није заостао у својим добротворним активностима, финансирајући “Јеврејски глас за мир” са скоро пола милиона долара кроз Фонд браће Рокфелер. Ова организација се јавно позиционира као антиционистичка, што подиже питања о истинским мотивима и алијансама у демократским круговима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прицкерови, наследници Хајат империје, не заостају у овој игри дуплих стандарда. Кроз своју фондацију они подржавају низ група укључених у пропалестинске протесте, док паралелно подржавају Бајдена као њиховог политичког фаворита.

Како протести на универзитетским кампусима ескалирају, преузимањем зграда и изговарањем антисемитских парола, донатори су почели да привлаче критике, чак и од других истакнутих чланова демократске левице. У међувремену, Бајден се налази у све већем јазу, покушавајући да поврати подршку младих бирача који су играли кључну улогу у његовој победи 2020. године, док му протести само додатно усложњавају политичку сцену.

Прочитајте још:  Лавров позвао на прекид ватре у зони сукоба између Палестине и Израела

У овом политичком парадоксу, где донатори финансирају и ратове и протесте против њих, једно је сигурно: нико није безгрешан, а у америчким изборима спољна политика можда нема улогу, али драма и иронија дефинитивно имају.

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Како Сорош и Рокфелер финансирају ратове и протесте против тих истих ратова и влада које их покрећу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *