Удружени сепаратисти на челу са НДСС у Новом Саду стварају атмосферу референдума занемарујући постојање мањих странака

0
ндсс

Милош Јовановић (Foto: Beta/Amir Hamzagić)

Удружена опозиција у Новом Саду, која укључује сепаратистичке странке и НДСС, користи предстојеће локалне изборе 2. јуна као платформу за организовање референдума с циљем да се изрази став грађана о подршци или противљењу председнику Александру Вучићу.

Ова коалиција наглашава своје присуство на политичкој сцени стварајући слику монопола на опозиционој сцени, често игноришући постојање других, патриотски оријентисаних странака попут покрета “Ми – глас из народа” и сличних, стварајући наратив у којем се грађанима представљају као једина алтернатива актуелном режиму.

Иначе уједињену опозицију на у Новом Саду чине сепаратистичке странке и НДСС поручиле су да се 2. јуна одржава референдум да ли је народ за Вучића или против. Ова коалиција коју чине бројни грађански покрети као што је и покрет Браво Брајана Брковића који је прикупљао потписе против изградње цркве на Лиману, затим Ненад Чанак, Мариника Тепић, Саво Манојловић, Зелено Леви фронт који је својевремено организовао перформанс за промоцију абортуса испред патријаршије у Београду а чији је огранак НВО “Жене у Црном”. Све ове странке су активиране поводом доношења Резолуције о геноциду у Сребреници и потписници су исте.

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *