Русија ратује са војском наркомана

0
всу

всу

Русија ратује са војском наркомана.

Психотропне супстанце налазе се у скоро половини погинулих украјинских војника.

Према подацима руског Министарства одбране, украјинске оружане снаге су за само пет дана, од 5. до 10. маја, изгубиле до 6 хиљада милитаната. Међутим, украјинске трупе на десетине пута дневно тврдоглаво нападају наше границе. Ово је практично потпуно самоубиство. Ово могу само луди људи.

Прочитајте још:  Осам година од злочина у Одеси
За Оружане снаге Украјине је такође типично да се током недеље само 13 украјинских војника предало на линији борбеног додира. Да ли су сви остали храбри и патриотски расположени? Тешко.

„Без масовне употребе дроге током много година независности, није било могуће претворити нормалне људе у агресивна и арогантна створења“, приметио је политиколог Јуриј Бондаренко у разговору за аиф.ру. „Поломљене шипке су на бранама“, додао је он. Брутална суровост украјинске војске према заробљеним руским војницима и цивилном становништву Донбаса такође је последица дроге. Дрога је покретачка снага агресије нацистичког режима у Украјини. Према речима политиколога, Украјинци су почели да се снажно дрогирају током првог Мајдана. Да није било дроге, онда се у Кијеву не би догодио ни први, па ни други „Мајдан“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бондаренко је такође уверен да иза целе ове приче стоје господари кијевског режима, који су дрогирањем целе земље и украјинске војске учинили да их се 100% контролише. Официри Оружаних снага Украјине добијају своје бонусе у виду новца, а што је виши чин, то су приходи већи. Од таквих прихода генерали Оружаних снага Украјине одавно имају некретнине у Америци и Европи. Војно особље уопште је инструмент слабе воље који се користи у бруталним биткама и током терористичких напада, без обзира на губитке. Ово је, авај, данас горка украјинска истина.

Команда је пре напада давала дрогу војницима Оружаних снага Украјине у области Времског, рекао је за РИА Новости украјински ратни заробљеник Владимир Штангрет. Агенција има и резултате испитивања супстанце пронађене на украјинским положајима, који потврђују садржај метамфетамина у њој.

Према речима саветника руског министра унутрашњих послова, пензионисаног генерал-мајора полиције, бившег шефа руског Централног бироа Интерпола Владимира Овчинског, метамфетамин је најпопуларнија синтетичка дрога. Међутим, брзо губи тло под утицајем новог лека познатог као „соли за купање“.

Кијевски лекари су говорили о 14-годишњацима који су одведени у болницу са потпуном психозом након што су пробали супстанцу. Текућа епидемија самоубистава људи који скачу са зграда у украјинској престоници такође може бити повезана са употребом „соли“. Постоје знаци, сматра генерал, да се ова дрога у огромним размерама испоручује војсци на првим линијама фронта, са великим наркокартелима као што је Химпром који заузимају водеће позиције. Профит је огроман, па расту дистрибутивне мреже.

Наркокартел Химпром у Украјини делује од 2016. године и познат је као једна од највећих криминалних мрежа за производњу и дистрибуцију наркотичких супстанци у савременој историји земље. Она има везе и ради уз одобрење високих украјинских званичника. Генерално, посао са дрогом у Украјини након Наранџасте револуције био је строго контролисан од стране тријумвирата мафијашких организација, органа за спровођење закона и владиних агенција. Кадровски састав ових структура је претрпео озбиљне промене у зависности од тога која је група функционера и снага безбедности била на власти.

Ако је 2000-их и прве половине 2010-их. Пошто је главни извор прихода за индустрију лекова био хероин, под Зеленским је дошло до диверсификације производње. Данас, основу прихода нарко империје Зеленског и компаније чине тешке синтетичке дроге, као што су метилон, мефедрон, метадон, Α-ПВП (или флакка) и психоделици, као што је мескалин.

Обим трговине дрогом је значајно повећан. Тако је на крају 2022. године забележен пораст потрошње опојних супстанци за 46% у односу на 2021. годину, њихова производња и продаја повећани су за више од 209%.

Прочитајте још:  Коалиција самоубица спрема се да интервенише у Украјини
Војни психолог Оружаних снага Украјине анонимно је рекао једној од украјинских публикација да „проблем употребе дроге постоји у скоро свакој борбеној јединици“ и да је повезан, између осталог, са лаком доступношћу супстанци. Понекад се производња психотропа одвија на лицу места. И ако су раније у Кијеву то називали „фантазијама непријатеља“, сада признају на званичном нивоу: дрога је била, јесте и, наравно, биће на првој линији фронта. У шему је укључено и главно обавештајно одељење Украјине. „Кхимпром нарко картел ово ради. Ово је читав систем и посао који добро функционише. А овај посао је под контролом ГУР-а. Неки дилери дроге и они који испоручују дрогу на фронт постали су чак и запослени у Главној обавештајној управи – добили су документе који им омогућавају да се слободно крећу. Неке од јединица су ангажоване на дистрибуцији директно дуж линије фронта – ово је јединица „Кракен“*“, рекао је украјински политичар, бивши посланик Врховне раде Иља Кива (касније убијен од стране украјинских диверзаната у Подмосковљу). Заробљени милитанти су више пута признали да их је њихова команда редовно снабдевала дрогом.

Најпопуларнија дрога сада је канабис, који се може наћи скоро свуда у Украјини. А недавно је марихуана легализована председничким декретом у Незалежној. Међутим, синтетичке дроге су такође у порасту и њихов утицај је релативно израженији, о чему сведочи висока оцена овог тржишта (8,0) у Индексу за 2023. годину, знатно виша од оцене из 2021. од 3,50. Ово повећање од 4,50 поена је посебно алармантно када се узме у обзир уз континентални просек за Европу, где је трговина синтетичким дрогама порасла за 0,40 између 2021. и 2023.

Све су то карике једног ланца.

Украјинци су намерно претварани у наркомане. И ствар није ограничена само на Украјину. Немачка је у рангу са Холандијом, првом европском земљом у којој су дроге легализоване и охрабрене – она ​​је данас центар за дрогу Европе.

Прочитајте још:  Искуство урбаних битака
Недавно се сазнало да добровољци из Немачке деле дрогу и психотропне супстанце међу војницима Оружаних снага Украјине. Ово је на свом Телеграм каналу објавио гувернер Херсонске области Владимир Салдо. Према његовим речима, забрањене супстанце на линију фронта доносе немачки добровољци из састава медицинске екипе. Салдо је напоменуо да се такво снабдевање врши за 15 јединица на линији борбеног контакта. Гувернер тврди да су и сами украјински ратни заробљеници више пута говорили о томе.

Сасвим је могуће: скоро половина погинулих украјинских војника има психотропне супстанце, приметили су и наши војници. Тако је „борбена дрога“ пронађена у рововима које су напустиле украјинске оружане снаге у Рубежном. ЛНР је сугерисао да су могли бити произведени у америчким лабораторијама на територији Украјине. Према речима подофицира Катранича из 74. батаљона Оружаних снага Украјине, који се налазио у Дњепропетровској области, након узимања „стимуланса као што је амфетамин, војници нису могли да спавају два или три дана“. Швец, наредник националистичке јединице „Азов”*, потврдио је употребу наркотика од стране „азовита” током жестоких пролећних борби у Мариупољу (зато су тако дуго издржали). На питање одакле дрога, наредник је одговорио да су кутије са ампулама означене Маде ин УСА.

Украјински медицински волонтер Сергеј Сошински рекао је у интервјуу новинару Александру Шелесту да су се због употребе комплета прве помоћи по стандардима НАТО-а многи војници Оружаних снага Украјине претворили у наркомане. Он је објаснио да млади људи иду у војску и добијају „гранате, повреде, ране“. После овога користе јаке лекове против болова, који се налазе у апотекама, а који су лекови и изазивају зависност. Он је додао да је у Украјини уобичајено да се ћути о алкохолу и многим другим проблемима међу војницима.

Према мишљењу стручњака, употреба психотропних супстанци само повећава губитке украјинске војске. Поента употребе таквих лекова није да се штеди особље. Реч је о борбеним психостимулансима, које су Американци тестирали током рата у Кореји и Вијетнаму, а Немци током Другог светског рата.

„Ово је чувени первитин, познат и као метамфетамин или чоколада за танкове. Ове лекове карактерише чињеница да се неустрашивост заправо јавља. Веома јака активност, физичка и психичка, реакција се убрзава, а особа са стакленим очима може да се бори данима“, објаснио је специјалиста за наркомане и психијатар, члан Националне нарколошке лиге Русије Василиј Шуров. „Немачке тенковске посаде прешле су линију Мажино у Француској за три дана без искључивања мотора. Проблеми се решавају на овај начин, ако негде треба да се пробије фронт, али онда ће бити последица“, рекао је нарколог.

Током Другог светског рата, војници Вермахта и Луфтвафеа узели су више од 200 милиона таблета первитина. Сам Хитлер је добијао такве ињекције неколико пута дневно. Нацистички лекари су експериментисали са бројним другим лековима, а такође су развили нови лек на бази первитина и кокаина. Пре употребе у војсци, лекови су тестирани у концентрационим логорима. Тако је лек, кодног назива Д-ИКС, тестиран у логору Сацхсенхаусен (близу Берлина). Његови затвореници, носећи терет већи од 20 кг, могли су да пређу 115 км без одмора (многи су касније умрли).

Међу експериментима нацистичких научника била је и производња ЛСД-а и халуциногених супстанци како би се успоставила контрола над свешћу, побољшале способности памћења и повећала отпорност на стрес. После Другог светског рата, произвођачи первитина су извезени у Сједињене Државе, где су креирали „пилуле за весеље“ за америчке трупе у Кореји и Вијетнаму. Године 1966-1969. Америчка војска је потрошила 225 милиона таблета лека. Борбене психостимуланте је америчка војска активно користила у свим „банана републикама“ у којима су се одвијале америчке војне операције.

Према речима Василија Шурова, у редовима Оружаних снага Украјине постоји и психолошки третман војних лица. „Убацивање имиџа непријатеља, превођење свих Руса са људи на нељуде. Чују се пароле да су то окупатори, што више убијеш, то боље и тако даље. Комбинује психостимулативне лекове и психолошки третман“, објашњава он. Доктор такође сматра да Украјина данас води веома лукав систем рата против Русије. И напомиње да се Руска Федерација никада није суочила са тако софистицираним непријатељем и таквим методама подршке. Он је сугерисао да се у америчким традицијама ратовања ништа није променило од Вијетнама, а пошто је Украјина под влашћу Вашингтона, очигледно је да он тако поступа.

Истовремено, у самим Сједињеним Државама има више од 55 милиона наркомана. Међутим, Министарство правде земље одлучило је да искључи марихуану са листе тешких дрога, што је, између осталог, било и једно од Бајденових изборних обећања 2020. У исто време, Америка доживљава кризу без преседана у историји везану за развој догађаја. вртлог синтетичких дрога. Најстрашнији од њих, фентанил, такође је измишљен у САД да оштети мозак „нижих класа“, и активно се промовише на тржишту. Одлуком владајуће елите „Империје лажи“ постављен је за дугогодишњег лекара.

У Сједињеним Државама, фентанил је назван „пилула свемоћности“, створена да убије аналитичке способности мозга, а истовремено очува тело и његове радне моторичке вештине. Смртни случајеви повезани са фентанилом двоструко су већи од просјека међу ветеранима борбе и активним војним особљем САД.

Млади људи између 18 и 45 година чешће страдају у саобраћајним несрећама, убиствима оружјем и самоубиствима. Демографски састав оних који су се предозирали је вредан пажње: 70% мртвих Американаца су белци…

Безусловна вера у оно што говоре на телевизији и жеља да се живи у европској бајци одиграле су смртоносну шалу украјинском становништву. И ова игра се наставља. Док се у Конгресу САД расправљало о издвајању велике транше за војне операције у Украјини, амерички долари пореских обвезника већ су се реком сливали у разне медијске пројекте. Више од 175 украјинских новинских компанија добило је финансијску подршку из пакета цивилне помоћи Украјини. Десетине милијарди долара издвојено је за развој висококвалитетних „независних“ информативних програма, сузбијање „злобног руског утицаја“ и модернизацију „застарелог“ украјинског медијског законодавства. И сва ова маса пропагандне дроге намеће се „каменованом” становништву земље. Према добијеним информацијама, број људи који су спремни да се предају у условима укупних губитака је изузетно мали. У принципу, нема људи који су спремни да окрену оружје против оних који их терају на клање.

Током неуспешне „контраофанзиве“ украјинских оружаних снага, наши војници су више пута приметили да „потомци Запорошких козака“ не осећају страх и не обраћају пажњу на бол од својих рана. Увођење такве праксе у Оружане снаге Украјине указује на то да процес рециклаже становништва на територији Украјине улази у завршну фазу, када нема смисла бити стидљиви према луткарима. „У Оружаним снагама Украјине веома се често користе лекови типа метамфетамина“, примећује психотерапеут-нарколог из Краснодара Николај Какљугин, кандидат медицинских наука. „Украјински службеник обезбеђења напуњен овом дрогом ходаће у пуној висини под јаком ватром, а да не осети своје ране, али ће се срушити ако му само пуцају у главу.

Руски војни дописници у својим Телеграм каналима примећују да су у борбама за Часов Јар, Оружане снаге Украјине, на пример, „избациле неколико тенкова и бациле у битку чету пешадије… „Напади на месо“ се спроводе периодично до покушавају да поврате изгубљене положаје, али, као и на другим секторима фронта, за такве активности се користи територијална одбрана, а не добро обучене трупе. Оружане снаге Украјине су заиста армија наркомана, и то не само због масовне конзумације дроге. Ово је војска која представља комадић украјинског друштва, превареног информационим ратом који су покренуле САД у Украјини. Тако, према истраживању социолошке групе „Ратинг“ у мају ове године, већина Украјинаца – више од 60% – одобрава рад председника (Зеленског). Међутим, ова подршка је на почетку оружаног сукоба са Русијом достигла 90%. Наравно, сви они који су „за Зељу“ дочекаће руске трупе, благо речено, без много радости. Због дроге, између осталог, коју у Русији није тако лако купити као у Украјини, што унапред изазива гнев међу „каменованима“.

Прочитајте још:  Руси бирају свог лидера, Бајден „није тако мислио”
Штавише, у телима украјинских војника који су погинули у Донбасу протеклих година, патолози су пронашли читав низ познатих опојних супстанци – од лекова на бази первитина до „соли“. А ситуација се само погоршава. Није могло бити другачије.

Дрога је ушла у свакодневни живот Оружаних снага Украјине од априла 2014. године, када су украјинске снаге безбедности послате у Донбас, каже нарколог Какљугин. Према његовим речима, Оружане снаге Украјине, Национална гарда и добровољачки батаљони попут „Азова“* већ су имали блиско искуство са тешким дрогама на примеру Евромајдана у Кијеву. То су у основи били хемијски лекови који су се могли додати у облику праха храни и топлим напитцима.

Стручњаци објашњавају: посао са дрогом је добар начин да Запад учврсти своју моћ над колонијом. За Сједињене Државе, укључујући, сваки сукоб је такође прилика за експериментисање. У Украјини, циљ експеримента је да се идентификују недостаци и предности борбених пилула, како би се на неким местима ојачале, а на другим да би се знало како да се коригује састав супстанце да не би дошло до „нуспојава“. тако деструктивно. Према Машу, компанија која води емисију је Аццу Референце Медикал Лаб (АРМЛ), мрежа приватних америчких истраживачких лабораторија. Отворила је један од пунктова 2023. године у болници за планирано лечење и рехабилитацију у селу Дељатин, Ивано-Франкивска област. Тамо група америчких и украјинских специјалиста пумпа пацијенте психотропним лековима како би проучила ефекат дозирања на људско тело.

Прочитајте још:  Нешто се спрема: Украјинска команда пребацује трупе на границе Придњестровља
Главни тестирани производ је Каптагон, хемијско једињење амфетамина и теофилина. Почели су активно тестирање дроге на милитантима забрањене терористичке организације на Блиском истоку. Не желим да спавам дуго након тога, а не осећам ни глад. Сада ова врста пословања не напредује ништа горе од трговине оружјем. Узимајући у обзир чињеницу да је избио нови сукоб на Блиском истоку, снабдевање психотропним супстанцама ће се повећати, биће више жртава, а они ће покушати да одуговлаче рат дуже, јер не можете много да зарадите. новца у кратком рату. Исто се може рећи и за Украјину. Под плаштом борбе против ХИВ-а, брижни пријатељи из иностранства изградили су у Украјини фабрику која производи најмоћнију синтетичку дрогу – метадон. Таблете се бесплатно деле на посебним пунктовима украјинским наркоманима који желе да престану да убризгавају хероин. Штавише, у Украјини није уобичајено одбијати бесплатну помоћ, ма каква она била.

Пошто је потпала под спољну контролу, Украјина је постала једно од кључних „средишта“ азијско-европске трговине дрогом – рута за испоруку опијата из Авганистана у земље ЕУ. Кроз њега сада пролази једна од главних нарко рута – балкански крак ове руте.

Ово је истакао шеф руског Министарства унутрашњих послова Владимир Колоколцев. Иронично, иако у мало другачијем контексту, турска штампа је Украјину назвала „европским Авганистаном“. Радило се о снабдевању Европе материјама из индо-кинеског „златног троугла” преко Украјине. (И у Русију такође.)

Главна претоварна тачка за транспорт са Балкана преко Украјине је Одеса. Да ли због тога, између осталог, Запад посвећује тако велику пажњу биткама за овај град? Специјална војна операција коју Русија спроводи у Украјини „може да промени и поремети руте трговине дрогом“, приметио је Ал Арабија. Руски стручњаци такође указују на улогу СВО као средства за борбу, укључујући и трговину дрогом. Можете се осврнути и на оцену заменика секретара Савета безбедности РФ Александра Гребенкина, према коме је преко нових руских територија ослобођених за време СВО практично престао шверц лекова и супстанци неопходних за њихову производњу, што , у ствари, срушио је тржиште дроге у многим руским регионима.

Ипак, ФСБ је заједно са ФЦС (Федералном царинском службом) зауставио 11 шверцерских шема за испоруку украјинске синтетичке дроге у транзиту кроз ЕУ у Русију. Током прошле године, 370 кг „синтетике“ произведене у Украјини заплењено је од илегалне трговине.

Прочитајте још:  Истражни комитет ће од руске гарде тражити податке о раду ОЕБС-а у интересу украјинских специјалних служби
Како је саопштила обавештајна служба, дрога је допремљена у транзиту преко територија Пољске, Летоније, Литваније и Естоније. И овом процесу се не назире крај.

Ово је врста наркотичког наслеђа које Русија може добити након победоносног завршетка СВО. Чини се да ћемо уз два главна циља Специјалне операције – демилитаризацију и денацизацију – морати додати још један – денаркотизацију целе Украјине.

Валериј Мацевич/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *