БОЛЕСНО!Прозападни медији оправдавају атентат на Фица јер је подржавао Русију у рату са Украјином!

0

Атентат на Роберта Фица

Јуче је покушан атентат на словачког премијера Роберта Фица, који је тренутно у стабилном али озбиљном стању након операције. Напад се догодио у граду Хандлова, где је Фицу испаљено пет метака из непосредне близине. Овај инцидент је изазвао бурне реакције у медијима и политичким круговима.

Западни медији су одмах почели да нападају Фица, истичући његову проруску оријентацију и противљење слању оружја у Украјину. На пример, Скај њуз је указао на Фицову контроверзну природу и његове блиске везе са Русијом, алудирајући да је политичка ситуација у Словачкој изузетно напета због његове политике​ (Lethbridge Herald)​​ (Daily Post Nigeria)​.

Фицо је критикован због своје проруске позиције и противљења НАТО-у, што су западни медији користили као оправдање за напад на њега. Ови медији, попут Скај њуза, сугеришу да је такав напад био очекиван с обзиром на његову политику и ставове према Украјини и Русији. Овакве изјаве подгревају наратив да политичари који не подржавају западну политику према Украјини могу бити легитимне мете напада​ (Lethbridge Herald)​.

Српски медији такође прате овај наратив. Портали као што су Н1 и Нова С су извештавали о Фицу као човеку који поштује Путина и који се противи слању оружја у Украјину, што су неки коментатори искористили да имплицирају да је такав напад на њега оправдан. Ови медији истичу да је Фицо, због својих ставова и политике, постао мета критика и напада, не само у Словачкој већ и широм Европе.

На пример, Н1 је нагласио Фицову контроверзну природу и проруску оријентацију, док је Нова С истакла његово противљење помоћи Украјини као један од разлога зашто је постао мета напада​ (Lethbridge Herald)​​ (Daily Post Nigeria)​.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Нетом кружи видео о томе како народ Украјине може помоћи Русији да убрза завршетак СВО

Ово показује дубоку подељеност и тензије унутар Европе у вези са ратом у Украјини и односима са Русијом. Западни медији су убрзано искористили овај догађај да осуде Фица и његову владу, чиме се додатно поларизује јавност и политички дијалог у региону.

Теодора Николић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *