ЕУ наставља са промовисањем демократских вредности: Забрањен један број руских медија

0

ЕУ наставља са промовисањем демократских вредности: Забрањен један број руских медија.

Европски савет одлучио је да забрани емитовање још четири медија у Европској унији.

„Донета је одлука да се у Европској унији обустави емитовање још четири медија који шире и подржавају руску пропаганду и агресију на Украјину: Глас Европе, РИА Новости, Известија и Росијска газета. Ови медији су под сталном директном или индиректном контролом руског руководства и одиграли су важну улогу у промовисању и подршци руског агресорског рата против Украјине, као и у дестабилизацији суседних земаља“, наводи се у саопштењу Савета ЕУ.

Прочитајте још:  Ова петорка би да суди Путину: Помоћник Дел Понтеове чији је брат осуђени педофил
Чешко издање Глас Европе оптужује Брисел за ширење „проруских информација“.

Истовремено, Савет ЕУ указује да „мере неће спречити циљане медије и њихове запослене да обављају активности у ЕУ, осим емитовања, на пример, истраживања и интервјуа“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Европска комисија (ЕК) поздравља одлуку Савета ЕУ да обустави емитовање још четири руска медија у Европској унији, или усмерених на Европску унију, због њихове улоге у подршци и оправдавању руске агресије у Украјини. ЕК наводи у саопштењу објављеном у Бриселу. „Ове мере морају остати на снази док се руска агресија у Украјини не оконча и док Русија не престане да шири дезинформације.

Званични представник руског министарства спољних послова Марија Захарова је, коментаришући ситуацију, рекла: „Одговорићемо. Мере одговора се сада развијају.”

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *