ЦРТА против Сава Манојловића: Оборена листа “Крени-промени” на Врачару

0
саво

Сава Манојловић (Фото: Принтскрин)

Виши суд у Београду оборио је изборну листу “Крени-промени” за општину Врачар због мање валидних потписа него што је законом прописано, сазнаје “Време”.

Према наводима тог медија, Виши суд у Београду донео је пресуду којом се поништава решење Изборне комисије Врачар о проглашењу изборне листе број 9 “Др Саво Манојловић – И ја сам Врачар – Крени-промени” за изборе за одборнике Скупштине општине Врачар.

Жалбу на решење изборне комисије поднео је Владимир Тупањац, адвокат невладине организације ЦРТА, који је указао на то да је изборна листа Сава Манојловића имала валидних 370 потписа за предају листе у општини где је за то неопходно 600 потписа.

Број уписаних бирача на општини Врачар на дан 23. април 2024. године износи 63.673 бирача.

Одредбом члана 43. став 1. тачка 4. Закона о локалним изборима прописано је да је за проглашење изборне листе потребно да је својим потписом подржи најмање 600 бирача у јединици локалне самоуправе која на дан расписивања избора има највише 70.000 уписаних бирача.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *