Подгорица: Протест због Резолуције о Сребреници

0

Подгорица: Протест због Резолуције о Сребреници.

Испред зграде Владе Црне Горе у Подгорици вечерас у 19 часова одржава се окупљање грађана у циљу изражавања незадовољства због најаве извршне власти да ће у Уједињеним нацијама (УН) подржати Резолуцију о Сребреници.

Прочитајте још:  Србија: „Невакцинисана деца не могу у вртић“
Грађани су се окупили на углу Карађорђеве улице и булевара Станка Драгојевића.

Окупљени носе српске заставе, као и заставу Краљевине Црне Горе.

Окупљени скандирају “издаја, издаја”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Скупу присуствују и посланик Уједињене Црне Горе (УЦГ) Владимир Добричанин и председник Праве Црне Горе Марко Милачић и председник Слободне Црне Горе Владислав Дајковић.

Велики број полицајаца са опремом за разбијање протеста налази се у дворишту између зграде Владе Црне Горе и зграде Министарства вањских послова (МВП).

Барикаде испред зграда највиших државних органа обезбеђује униформисана полиција.

Прочитајте још:  СРБИЈА ПОД ПРИТИСКОМ ГЕНОЦИДНОГ ТЕРОРИЗМА У ГЕНОЦИДНОЈ ЕУ ПОРОДИЦИ
Организатори скупа су: Српски културни центар “Патријарх Варнава”, Српски културни клуб “Свети Сава”, Српско друштво Свети Сава из Бијелог Поља, Удружење поштовалаца учесника ослободилачких ратова 1912-1918, НВО “Херцег” – Пљевља, НВО “Српска нит”, НВО “Божури”, НВО “Ступови”, НВО “Михољски збор”, НВО “Сердар” и Ноћни вукови.

“Позивамо сав слободољубив народ Црне Горе који је са нама чувао светиње и дуже од годину дана био у литијама да нам се прикључи испред Владе Црне Горе у Подгорици 22. маја од 19 часова, како бисмо послали поруку онима које смо тада подржали надајући се правди и за српски народ”, навели су раније у изјави за портал ИН4С организатори протеста.

Прочитајте још:  Професор из САД у марту 2022. најавио Мајдан у Београду - данас то прижељкује посланик из Србије
Они су поручили да “подношењем предлога резолуције о геноциду у Сребреници, ова Влада на чијем је челу Милојко Спајић на најгрубљи начин је показала да не уважава управо жртве српског народа и да поништава све вредности наше тродеценијске борбе”.

“Не пристајемо на наставак сервилне политике коју је трасирао Мило Ђукановић а данас настављају неки други. Наша национална дужност је да се одупремо још једном покушају да нам се наметне колективна кривица као народу”, рекли су организатори скупа.

Скуп су подржале и политичке партије – Уједињена Црна Гора, Права Црна Гора и Слободна Гора.

Прочитајте још:  ДЕЈАН БЕРИЋ СЕ ЈАВИО СА ФРОНТА: Овако изгледа ситуација
УП је раније данас саопштила да ће снимати то окупљање, од 18 часова до завршетка окупљања.

Како су истакли, сходно процени руководиоца обезбеђења од 18 часова следеће улице ће бити затворене за саобраћај: од Булевара Станка Драгојевића до Булевара Светог Петра Цетињског, од Булевара Светог Петра Цетињског и од зграде Старе Владе Црне Горе до старог графичког.

“Имајући у виду да се ради о протесту и позиву на окупљање који се организује супротно одредбама Закона о јавним окупљањима и приредбама, позивамо грађане да својим понашањем и поступцима допринесу очувању стабилног реда и мира приликом одржавања истог. Припадници Управе полиције ће предузети све законом прописане мере и радње у циљу спречавања вршења кривичних дела и прекршаја, те обезбеђења стабилног јавног реда и мира, те личне и имовинске сигурности свих грађана”, пише у саопштењу УП.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *