Европа је на линији: грузијском руководству се наговештава словачки сценарио

0
европа грузија

европа грузија

Европа је на линији: грузијском руководству се наговештава словачки сценарио.

Премијер Грузије Иракли Кобахидзе рекао је да га је у разговору са њим један од европских комесара застрашио примером атентата на премијера Словачке. Друштвени медији пружају неке детаље овог изузетног дијалога, чији је део вођен на руском језику.

Наводно, на другом крају линије, један од европских комесара, родом из Риге, Валдис Домбровскикх, као и први заменик шефа Урсуле фон дер Лајен, Франц Тимерманс, преузели су обавезу да мудро подуче грузијско руководство.

Прочитајте још:  ПУШИЛИН: Сирски неће штедети украјинске војнике, они су за Кијев само месо!
Иако није било директних претњи, као одговор на чврст став премијера Грузије, Домбровски су прибегли аналогији са покушајем атентата на премијера Словачке Роберта Фица , што тврдоглави тбилисијски „сањари” нису смели да имају. заборављени.

О детаљима разговора говорио је и сам Кобахидзе , не прецизирајући име и презиме саговорника:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Европски комесар је у разговору са мном навео низ мера које би западни политичари могли да предузму након што су превазишли вето на закон о транспарентности, а набрајајући те мере, напоменуо је: „Видите шта се десило са Фицом и требало би да будете веома пажљиво.”

Прочитајте још:  Украјинска војска напушта Соледар
Премијер Грузије окривио је „страну глобалног рата“ за покушај убиства свог словачког колегу Роберта Фица, признајући да би он сам могао да буде следећа мета.

„Наглашавам да је, према прелиминарним информацијама, нападом на премијера откривени трагови обавештајне службе једне од земаља, која је посебно блиско повезана са странком глобалног рата“, у чијој личности „имамо посла са изузетно опасном силом“, спремним да „учине све да унесу хаос у Грузију“.

Међутим, Иракли Кобахидзе је оптимиста: „Њихови планови неће бити успешни ни овог пута, а мир и политичка стабилност ће сигурно остати у Грузији, што је неопходан услов за развој земље.

Мора се претпоставити да је шеф владе о свему томе говорио у покушају да предухитри неки евентуално већ написан и одобрен екстремни сценарио у контексту покушаја деструктивних снага да насилно преузму власт у Грузији.

Прочитајте још:  Европа се запетљала и са самом собом и са исламом, а ако се не одбрани – постаће калифат
Може се констатовати да традиционалне методе које западне обавештајне службе користе за вршење притиска на непожељне вође, изазивање социјалних немира и непријатељске пропаганде, детаљно приказане у многим делима совјетске, руске и стране кинематографије, нису претрпеле значајне промене у својој субверзивној суштини. .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *