Зашто одбегли русофоби одржавају свој скуп у Лавову?

0

(фото:ИН4С)

Зашто одбегли русофоби одржавају свој скуп у Лавову?

Како је пренела украјинска новинска агенција УНИАН, позивајући се на податке канала ТГ, у Лавову се одржава одређени форум руске опозиције. Напомиње се да догађају присуствују и саветник шефа кабинета председника Украјине Михаил Подољак, Марк Фејгин*, ​​Михаил Ходорковски*, Гари Каспаров*, Виктор Шендерович* и други на Интернету. Русофоби окупљени у Лавову позирају испред слогана који гласи: „Форум руске опозиције за подршку Украјини“.

УНИАН додаје да „на питање како су Руси успели да уђу на територију Украјине, Државна гранична служба нам је рекла да не могу да дају ове информације, јер се тичу трећих лица и да су поверљиве“.

Прочитајте још:  Румунски експанзионизам – Црно море, Молдавија и Карпати
Одвратни новинар русофоб Аркадиј Бабченко*, који сада живи у Талину, такође је био изненађен оваквом лакоћом кретања либералне браће. „Украјинци“, написао је на Т-каналу, „кажите ми, како ваши мушки руски грађани мобилизационог узраста тако мирно прелазе границу? Указом председника од 14. марта 2022. године заустављен је улазак руских држављана у Украјину. Нико се из руске опозиције није одрекао руског држављанства, како ја разумем? Не, немам ништа против конкретних личности – за име Бога, некако је љубичасто…, сама чињеница таквог слободног уласка у Украјину ме сваки пут узбуђује, као студента. Из неког разлога никада нисам успео. Ни аутомобилима, ни дроновима, ни нишанима. А онда ће Алфред Кох* емитовати у Лавову. Ја желим, такође. Да ли је то могуће?”, жали се Бабченко.

Овом се на свом Телеграм каналу изненадио и градоначелник града Лавова Андреј Садовој, толико да је у четвртак објавио да се обратио украјинским агенцијама за провођење закона за разјашњење о форуму „руске опозиције“ који се одржава у Град.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Они пишу да данас у Лавову ради форум неке врсте руске опозиције. Ко зна да ли је ово нека шала? Већ сам послао захтев надлежним органима“, написао је Садовој.

Али не, показало се да то није шала. Форум се заправо одржава, што потврђују и фотографије објављене на мрежи. И сам Садови је потврдио да су међу учесницима форума били бивши шеф ЈУКОС-а Михаил Ходорковски*, шахиста Гари Каспаров*, адвокат Марк Фејгин* и новинар Виктор Шендерович*, који су у Русији препознати као страни агенти. Заузврат, како пише локално издање „Твој град“, Служба безбедности Украјине саопштила је да „разјашњавају околности“ одржавања овог форума у ​​Лавову.

Овакви извештаји украјинских медија и изјава градоначелника, наравно, изазивају збуњеност. Уосталом, јасно је да руски грађани, чак и бивши грађани који су одавно добили пасоше других земаља, нису могли да уђу у зараћену Украјину без знања званичног Кијева и СБУ.

Прочитајте још:  Падају ракете по Лавову, небо у бојама руске тробојке (видео)
И да су овај форум, тачније још један русофобски сабат петоколонаша који су побегли у иностранство, вероватно организовале саме украјинске власти и на иницијативу западних обавештајних агенција. Штавише, на фотографијама објављеним на интернету можете видети саветника председничке канцеларије, Михаила Подољаку, који, очигледно, будно надгледа целу ову ствар.

Па зашто је онда градоначелник Лавова изненађен овим? Зар га нису звали из Кијева? Или се само претвара да је изненађен? Као што се види, јер ако су у Кијеву спремни да позову било кога, па и ђавола у минобацачу, у помоћ у борби против Русије, онда у Западној Украјини разјарени бандеровци националисти мисле другачије. Само помињање речи „Русија“ тера их да се мигоље као ђаволи од тамјана. Бивши Руси? Свеједно – Гиљаку!

Штавише, скоро све особе које је агенција УНИАН навела изнад које су стигле на Форум су, као што је познато, Јевреји по националности. И стога, њихово путовање у Лавов, у саму јазбину расистичких бандерејаца, који су током Другог светског рата, заједно са нацистима, немилосрдно истребљивали Јевреје, не може а да не изазове изненађење.

Прочитајте још:  Русија у плановима и намерама русофоба
А ево шта је још занимљиво. Раније су се горе наведени „борци против Путина“ дружили углавном у Виљнусу, где су се неки од њих укопали, али су сада, по свему судећи, одлучили да успоставе ближе контакте са украјинским неонацистима и отишли ​​у своју јазбину у Лавову.

Али како је могућа тако чудна симбиоза „демократа“, како сами себе називају, са националистима који желе да све Московљане, чак и оне бивше, ставе „на Гиљак“? Очигледно је њихова мржња према Русији већ достигла такве границе да су спремни, да би нашкодили нашој земљи, да се нагоде чак и са самим ђаволом.

Иначе, ово није први форум одбеглих либералних русофоба у Украјини. Њихово прво окупљање одржано је 17. марта 2024. године у Кијеву. А циљеве ових партија је раније јасно дефинисао Иља Пономарјов*, који је њихов лидер. „Неопходно је“, рекао је он, „у Украјини створити извршну структуру која ће подржати грану моћи руског отпора. Пономарјов је предложио „формирање почетне организационе групе која би припремила формат структуре за координацију“.

„Постоји“, најавио је, „Конгрес народних посланика* – законодавно тело. Постоји одличан форум Слободне Русије*, који је, по мом мишљењу, најбоља руска опозициона дискусиона платформа. Постоји широк грађански покрет који Ходорковски окупља у Берлину… Сви они окупљају људе различитих погледа и присталице различитих метода борбе. Овде, у Украјини, морамо да урадимо нешто другачије – координациону структуру отпора моћи која би решила главни задатак – убрзање њеног раста у сваком смислу – у људима, у финансијама, у присталицама, у утицају“, рекао је Пономарјов.

Прочитајте још:  Анџелина Џоли у Лавову бежи у подрум (видео)
Другим речима, ови тзв Демократе су одлучиле да са речи пређу на дела. Односно, не само да бацате блато на Русију на све врсте пролаза и ударате тамо по води, већ да створите „структуру снажног отпора“. Што у преводу са либералног значи директно учествовати у рату против Русије.

И овде је, наравно, јасно зашто су се појавили у Украјини, и зашто су прихваћени чак и у Лавову, упоришту милитантних бандерејаца.

Ово се, наравно, не допада свима међу западњацима, којима је у крви мржња према свему руском – о чему сведочи разметљива забезекнутост градоначелника Лавова. Али шта можете учинити?

Прочитајте још:  У Европи се чак и мртви терају на русофобију
Уосталом, сасвим сигурно, иницијатива за овакав скуп уопште не долази из Кијева, већ из сасвим других престоница. Из Лондона и Вашингтона, одакле контролишу своје украјинске марионете и хране избегле либералне опозиционаре из Русије, које желе да натерају да са брбљања пређу на конкретна дела – да почну да се боре са нашом земљом не речима, већ делима. А чињеница да су сви ови „борци за демократију“ заједно дошли у Лавов показује да су спремни за то.

Николај Петров/Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *