Јерменија: Издајничка влада Пашињана обуставила емитовање Првог канала Русија

0
Јерменија не планира улазак у НАТО.

Јерменија не планира улазак у НАТО.

Јерменија: Издајничка влада Пашињана обуставила емитовање Првог канала Русија.

Прочитајте још:  Лукашенко: Украјина мора да склопи мир са Русијом без предуслова
Емитовање руског Првог канала је обустављено на јавном мултиплексу у Јерменији. Ово једржавној агенцији АрменПрес саопштио министар високотехнолошке индустрије Мкхитар Хајрапетјан .

„Према актуелном споразуму између ЦЈСЦ Телевизијске и радио-дифузне мреже Јерменије и ЈСЦ Канел Оне. Ворлд Вајд Веб“, Први канал није испунио своје уговорне обавезе, нагомилавши дуг од 2,5 месеца“, објаснио је Хајрапетјан.

Како је министар појаснио, емитовање руског ТВ канала је обустављено до потпуне отплате дуга.

Емитовање руских државних канала у Јерменији регулисано је међувладиним споразумом Москве и Јеревана о сарадњи у области масовних телекомуникација, који је на снази од 17. марта 2023. године. У априлу ове године Мкитар Хајрапетјан је известио да је Јерменија припремила пакет предлога за измене и допуне споразума и да би могла да га раскине ако се Русија не сложи са предлозима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је ИА Регнум јавила да је јерменски премијер Никол Пашињан запретио да ће забранити емитовање руских ТВ канала ако не поштују унутрашњи живот Јерменије. Он је додао да је Јерменија, на основу пријатељских односа са Русијом, „спремна да тражи много пута, а затим захтева неколико пута“.

Лидери Јерменије, укључујући Пашињана, више пута су давали непријатељске изјаве према Русији и ОДКБ. Пашињан је посебно запретио да ће напустити ОДКБ, а такође је навео да ће руски граничари напустити јеревански аеродром Звартноц 1. августа . Министар спољних послова Јерменије Арарат Мирзојан изјавио је да су главни партнери републике САД и ЕУ. Поред тога, у марту-априлу 2024. године постало је познато да су јерменске банке одбиле да сервисирају картице Мир, а јерменски ТВ канали су престали да емитују бројне руске програме.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров скренуо је пажњу на чињеницу да у Јерменији делују прозападне снаге које покушавају да подрију утицај Москве у земљи.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *