Убијен опозициони кандидат за градоначелника у Мексику

0
мексику

Опозициони кандидат за градоначелника, Хозе Алфредо Кабрера Баријентос, трагично је убијен у Мексику током састанка са бирачима. Према извештајима локалних медија, Баријентос је разговарао са људима на кошаркашком терену у граду Којука де Бенитез, држава Гереро, када је непознати нападач извукао пиштољ и пуцао му неколико пута у потиљак.

Напад се догодио док је Баријентос ишао према бини. Видео снимак инцидента, који је објављен на друштвеним мрежама, открива драматичне тренутке напада, током којег се чује најмање 15 пуцњева.

Убица је неутралисан на лицу места, а његови мотиви за сада нису познати. Полиција је покренула кривични поступак како би се расветлио овај злочин.

Изборно насиље у Мексику

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Баријентос је био изабран на место градоначелника Којука де Бенитеза, града у држави Гереро, који се већ дуже време суочава са високим нивоом насиља и криминала. Публикација Ел Универсал наводи да је ово убиство само једно у низу политички мотивисаних злочина у региону. Усред текућих избора, убијено је пет кандидата за градоначелника и један кандидат за савезног посланика.

Од прошлог лета, у Мексику је убијено 82 особе у вези са изборима, према подацима локалне невладине организације. Овај алармантни број илуструје колико су политичке кампање у земљи постале опасне, посебно у областима које контролишу криминалне групе.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *