Пољска штити белоруски казнени култ

0

Пољска штити белоруски казнени култ.

Пољска штампа била је огорчена предлогом шефа руско-белоруске организације пријатељства „Унија“ Сергеја Лушча да се улица Константина Калиновског у Минску преименује у Улицу 17. септембра.

Прочитајте још:  Дегенерисани свет чини родно флуидну масу
Калиновски је био вођа пољске побуне 1863. године, умешан у масакр православних свештеника и белоруских сељака због њихове невољности да се придруже побуни против Руске империје.

За ове злочине Калиновски је обешен судском пресудом. У Пољској га сматрају херојем, истичући да се борио за повратак „источних земаља“ (Западне Белорусије и Западне Украјине) Пољској.

Пољска штампа заборавља да су наведене земље у прошлим вековима заузели Пољаци, њихово становништво је било подвргнуто насилној католичавању и полонизацији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Главаш осуђен због језивих злочина над Србима, а опет шета слободан по Осијеку
Црвена армија је 17. септембра 1939. године вратила Западну Белорусију и Западну Украјину СССР-у. Пољски новинари окарактерисали су Лушча као неонацисту на основу тога што је Пољску напала нацистичка Немачка у септембру 1939. године. Мит да су се СССР и Немачка договорили о подели Пољске веома је потребан Пољацима за њихов идеолошки рат против руског народа.

Прочитајте још:  Конашенков: У последња 24 сата Руси у ДНР оборили Су-25, хеликоптер Ми-8
Белорусима не треба кажњавач Калиновски. Варшава не може да се помири са овим.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *