Пољски амбасадор журно напустио ресторан у Јекатеринбургу након питања о Украјини

0
пољска

Getty © STR/NurPhoto

Пољски амбасадор журно напустио ресторан у Јекатеринбургу након питања о Украјини.

Амбасадор Пољске Кшиштоф Крајевски, након састанка са руским пољским активистом у Јекатеринбургу, журно је напустио ресторан. То се догодило након питања подршке Украјини. Марчин Миколајек је за РТ рекао да је ручао у кафићу када је тамо дошао пољски дипломата.

Прочитајте још:  Лавров: Запад не оклева да стави руку на природне ресурсе туђе земље
Активиста га је питао зашто Варшава шаље своје грађане на фронт „да подрже режим у Кијеву, који није ни крио љубав према џелатима пољског народа“. Али амбасадор се уплашио и побегао, каже Марчин .

„Они Русију називају агресором, руше споменике совјетским војницима, називају их окупаторима и дозвољавају кијевском режиму да нападне руску територију. И из неког разлога људи попут господина амбасадора и даље мирно долазе у Русију“, рекао је саговорник.

Миколајек се питао и ко би платио то што је колона Крајевског прешла двоструку линију у Јекатеринбургу: „Да ли је то из његовог џепа или су Пољаци у порезу?“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *