Шта се дешава у “Крени -промени”? Павлић оптужује Саву Манојловића да води покрет у пропаст по налогу БИА!

0

Марина Павлић и Саво Манојловић (Фото: Принтскрин)

Како ексклузивно сазнајемо, од завршетка локалних избора, наступиле су велике тензије унутар покрета “Крени – промени”. Овај покрет, који је до сада успео да привуче значајну пажњу јавности својим активностима и кампањама, сада се суочава са озбиљним унутрашњим расколом.

Због очекивања да ће остварити далеко бољи резултат, руководство покрета, предвођено Марином Павлић, почело је да оптужује Саву Манојловића за неуспех на изборима. Павлићева сматра да је Манојловић најодговорнији за изборни резултат и заговара стратегију постепеног напретка и очувања постигнутог, уместо радикалних метода које он промовише.

Манојловићев приступ, који подразумева радикалне мере и акције, изазвао је забринутост међу члановима покрета. Многи сумњају да он делује по нечијем налогу, јер такав приступ несумњиво води ка урушавању покрета. Постоје озбиљне сумње да Манојловић ради по налогу БИА, конкретно Марка Парезановића, за кога га све више везују чак и унутар његових редова.

Ситуација је кулминирала синоћ, када је дошло до оштре вербалне препирке између Манојловића и Павлићеве. Овај инцидент је покушан да се прикрије од других чланова покрета како би се избегла брза подела на фракције, али је информација ипак процурела у јавност. Павлићева заступа став да је потребно очувати постигнуте резултате и постепено градити даље, док Манојловић заговара радикалне промене које би, по мишљењу многих, могле уништити покрет изнутра.

Уколико се ове тензије наставе, постоји озбиљна опасност од подела у покрету “Крени – промени”. Различите визије и приступи могу довести до стварања фракција, што би значајно ослабило покрет и његову способност да утиче на политичку сцену Србије. Ово је постала уобичајена пракса код опозиционих покрета, где су лидери често више мотивисани личним амбицијама него општим добром за народ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  У специјалној акцији БИА ухапшен још један сарадник шиптарске обавештајне службе!

Закључак је да покрет “Крени – промени” пролази кроз озбиљну кризу лидерства и стратегије. Уколико не успеју да превазиђу ове унутрашње тензије и нађу заједнички пут, њихова будућност би могла бити угрожена, што би утицало и на њихов положај на политичкој сцени Србије.

Теодора Николић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *