Додик захвалио Путину на руском ставу о Балкану

0

Милорад Додик и Владимир Путин (Фото: ЕПА)

Додик захвалио Путину на руском ставу о Балкану.

Русија је остала једина земља која није променила став о Дејтонском споразуму, којим је окончан грађански рат у Босни и Херцеговини 1992-1995, рекао је председник у четвртак у разговору са руским председником Владимиром Путином. на Санктпетербуршком међународном економском форуму.

„Дејтонске споразуме је уништио Запад, Русија је једина земља која је сачувала истинске принципе Дејтонског споразума“, рекао је Додик.

Прочитајте још:  Шта је Русија обећала Северној Кореји?
Председник Републике Српске је такође захвалио Путину на ставу Русије о резолуцији Генералне скупштине УН о догађајима у Сребреници.

„Хвала на принципијелном ставу и разумевању у вези са недавним састанком Генералне скупштине УН о Сребреници“, рекао је Додик.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ДАНИ(Ј)ЕЛ СИМИЋ: КАЛИЊИНГРАД НИЈЕ КАЛИНОВИК, АЛИ ЈЕСТЕ БРЧКО
Он је напоменуо да је иницијатива у вези са резолуцијом о догађајима у Сребреници покренута у Босни и Херцеговини супротно уставу земље, а Запад је једноставно искористио прилику. Према Додиковим речима, ова резолуција не доприноси ни међусобном разумевању ни помирењу, већ само ствара додатне проблеме.

Генерална скупштина УН-а је у мају изгласала резолуцију којом се успоставља Међународни дан размишљања и сећања на геноцид у Сребреници 1995. године. Резолуцију су подржале 84 земље, 19 је било против, укључујући Русију, а 68 земаља је било уздржано. Упркос чињеници да је број земаља које су биле против или уздржане био већи од броја оних који су гласали за, резолуцију.

Додик је прије састанка са Путином изјавио да ће се обратити руском председнику са захтевом да се размотри могућност учешћа Републике Српске на форуму БРИКС-а.

РТРС подсећа да је Додик, који је присутан на СПИЕФ-у у Санкт Петербургу, преговарао и са руководством града и представницима руске компаније Руске железнице.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *