Јединство Србије и Републике Српске: Заједничка декларација уз подршку Русије

0
јединство

Свеспрски сабор (Фото: Принстскрин)

У јеку регионалних изазова, Србија и Република Српска су демонстрирале јединство и одлучност кроз низ важних иницијатива које потврђују њихову блиску сарадњу и заједничке амбиције.

Заједничка седница влада Србије и Републике Српске

На заједничкој седници влада Србије и Републике Српске, одржаној у Београду, постигнут је договор о усвајању заједничке декларације у наредних 90 дана. Овај документ ће обухватити стратешке циљеве и правце заједничке сарадње у областима као што су економија, култура и инфраструктура. Премијер Србије, Александар Вучић, нагласио је важност оваквих састанака за јачање политичке и економске стабилности региона.

Свесрпски сабор, одржан по први пут у Београду, окупио је представнике Србије, Републике Српске и дијаспоре. Циљ овог скупа је јачање националне свести и заједништва српског народа, као и промоција културних и духовних вредности. Патријарх Порфирије је истакао значај сабирања и саборовања као дела православне традиције и позвао на јединство и слогу у овим турбулентним временима.

Подршка из Русије

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Руски министар спољних послова, Сергеј Лавров, послао је поруку подршке учесницима Свесрпског сабора, истичући дуготрајне везе између руског и српског народа. Лавров је нагласио да ће Русија наставити да подржава Србију у њеним напорима да очува свој суверенитет и националне интересе, те да се неће окренути главом пред неправдом према српском народу. Ова порука је додатно оснажила осећај заједништва и подршке међу учесницима сабора.

Заједничка седница влада и Свесрпски сабор представљају важне кораке ка јачању веза и сарадње између Србије и Републике Српске. Ови догађаји потврђују спремност и одлучност оба ентитета да раде заједно на остварењу заједничких циљева, уз подршку међународних партнера. Јединство и слога остају кључни елементи за будућност српског народа, осигуравајући да заједничким напорима остваре просперитет и стабилност у региону.

Прочитајте још:  Лончар оправдава надимак: Нови-стари министар здравља игнорише топлотни пакао у породилишту и онкологији!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *