Самоубиство Запада: о претњама исламизације Европе

0

Самоубиство Запада: о претњама исламизације Европе.

Продирући у владине агенције, исламистичке групе заплићу Стари свет својим обавештајним мрежама.

Прочитајте још:  МИЛАН РОЋЕН ПРИМЕЋЕН У БЛИЗИНИ РУСКЕ АМБАСАДЕ У ПОДГОРИЦИ
Посланица француске Народне скупштине и унука оснивача партије Национални фронт Жан-Мари Ле Пена, Марион Марешал, у интервјуу за лист Фигаро , рекла је да се континентална Европа „суочава са егзистенцијалном претњом повезаном са миграционим током и пратећа исламизација“. Опасност од нестанка европске цивилизације, рекла је она, „може се сумирати једним страшним запажањем: од 2022. године у Европу је ушло више миграната него деце која су тамо рођена.

У 2022. години 3,7 милиона легалних миграната и 330 хиљада ушло је у Европску унију . илегалних имиграната. У 2022. години у ЕУ је рођено 3,88 милиона деце, што је најмања цифра од 1960. године. Лидери су мигранти из Сирије, Авганистана, Нигерије, Конга и Албаније.

Према проценама америчког аналитичког центра Пев Ресеарцх Центер , до 2050. године муслиманско становништво Европе у низу земаља могло би се приближити 20%, ау Шведској би ова цифра могла да достигне 30%. „Тако висок проценат муслимана може изазвати друштвене и политичке сукобе, па чак и ратове“, каже Субхаш Как, професор на Државном универзитету Оклахома (САД).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

директора Института за политику, религију и антропологију им. Лудвиг Болцман у Инзбруку Мајкл Леј у својој књизи „Самоубиство Запада“ пише да је исламизација Европе најуочљивија промена у већини европских друштава. Док либерални и образовани грађани са великом забринутошћу гледају на растући утицај радикалног ислама и будућност континента виде као мрачну, њихови „такозвани прогресивни противници тумаче текућу исламизацију као културно обогаћивање застареле националне државе “ . Леј напомиње да би „данас пионири радикалне постнационалне Европе радије укинули све симболе националног идентитета: староседеоци Европљани морају да се одрекну свих националних, културних, верских и, коначно, традиционалних сексуалних идентитета“.

Прочитајте још:  Западне земље ће пре или касније морати да преговарају са Русијом
Крајем прошле године бивши шеф немачке контраобавештајне службе Бундесамт фур Верфассунгссцхутз (БфВ) Ханс-Георг Масен је у интервјуу за аустријски телевизијски канал ФПО ТВ рекао да се Европа суочава са кризом без преседана због масовне имиграције и да је ислам сасвим спремни за освајање Европе.

„Европљани ће подлећи исламу“, приметио је Масен, изјавивши да ће „крајњи резултат бити постепено уништавање наше европске културе“.

„Масенова упозорења могла би постати пророчанска јер Европа брзо пролази кроз демографске промене. Пев Ресеарцх је већ приметио да би се муслиманско становништво Европе могло утростручити до 2050. године на 76 милиона . Дугорочно гледано, ПСУ Ресеарцх Ревиев (тхинк танк Универзитета Принце Султан, Саудијска Арабија) предвиђа муслиманску већину до 2200. године, док у неким земљама ЕУ, као што су Грчка, Ирска, Француска, Белгија и УК, више од три четвртине становништво ће бити муслимани“, пише мађарска публикација Ремик Невс.

Исламистичке групе су уплеле Стари свет својим мрежама агената.

У једном од немачких контраобавештајних извештаја наводи се да је нагли пораст екстремистичких осећања међу европским муслиманима директно повезан са активностима „главне регрутне базе за џихадисте, као и катализатора напора да се регрутују џихадисти“ – транснационалне исламистичке групе Таблиги Џамат. * (ТД) (забрањено у Русији).

Напомиње се да је главни циљ ТД „исламизација друштва земаља домаћина”: „Циљ свих активности ТД је постизање трансформације друштва формираног од западних вредности у исламски облик друштва. ”

ТД је основан у Индији, али су после његове поделе, официри МИ6 почели да раде са покретом, рекао је у интервјуу нашем издању Али Растбин, председник Париске академије за геополитику. Напоменуо је да је џихад Лоренс од Арабије претворио у инструмент политичке борбе, а касније су Британци „прилагођавали“ Таблиги џамат користећи исте обрасце.

На подстицај британских обавештајних служби, ТД је постао међународни покрет и усмерио своје напоре на преобраћење немуслимана у ислам. И ови напори нису безуспешни.

„Ислам је најбрже растућа религија у Европи. Док је већи део ширења изазван имиграцијом и већим наталитетом међу муслиманима који живе у Европи, староседеоци Европљани су такође допринели порасту“, напомиње Еммануел Карагиианнис, доцент студија одбране на Краљевском колеџу у Лондону, у чланку на веб страници америчке војне академије Вест Поинт.

У Француској, процењује он, има око 100 хиљада етничких Француза преобраћеника. У Холандији је 12 хиљада староседелаца Холанђана прешло на ислам. У Немачкој има 100 хиљада Немаца. У Великој Британији има око 63 хиљаде Британаца.

У Европи постоји низ покрета и политичких партија које контролишу Европљани који су прешли на ислам.

Сунитска исламска партија Британије (ИБП) створена је током афере Ружди у септембру 1989. године. Странку су основали и водили Давид Муса Пидцоцк, Енглез, и Сахиб Мустаким Блецхер, Немац.

Удружење британских муслимана (АОБМ) основано је 1974. године и тврди да заступа интересе британских преобраћеника. АОБМ промовише „британски ислам“, тврдећи да су британске традиције „компатибилне са исламом“. Удружење се фокусирало на друштвене активности као што су конференције, јавна предавања и филантропија.

Финску исламску партију основали су 2007. фински конвертити Абдулах Тами и Абдулах Ринтала. Има неколико стотина чланова. Партија има одређени утицај међу 40-50 хиљада финских муслимана (од којих је већина татарског порекла), и подржава забрану продаје алкохола и родну сегрегацију муслимана. Странка се залаже за излазак Финске из Европске уније.

Исламски савет Шпаније (ИБС) био је једна од најактивнијих исламских организација у Европи. Иако је ИБС отворен за све муслимане, његово руководство се углавном састоји од шпанских конвертита.

Муслиманско удружење Грчке (АМГ) основано је 2003. да би „бранило права муслимана у неколико области“. Иако је садашњи председник удружења Наим ел Гандур натурализовани грчки држављанин египатског порекла, АМГ углавном воде грчки конвертити.

„Таблиги џамат се радикализовао у последње две деценије до те мере да је сада постао покретачка снага исламског екстремизма и највећа агенција за регрутовање терориста широм света. За већину младих муслимана, придруживање Таблиги џамату је први корак на путу ка екстремизму… 80 одсто исламистичких екстремиста у Француској долази из редова Таблигија, што је навело француске обавештајне службенике да Таблиги џамат назову „ходником фундаментализма “ , напомиње Алекс Алексијев је виши сарадник у Центру за безбедносну политику у Вашингтону.

У Европи се салафије такмиче са ТД. У Немачкој су до 2016. године били изузетно активни у јавном простору. Брадати мушкарци у панталонама на трговима немачких градова делили су Куран у немачком преводу, проповедајући радикалну верзију ислама. Селефије су регрутовале нове присталице на такозваним „исламским семинарима“. Преобраћени муслимани су чак своје слободно време проводили међу селефијама – на пикницима или фудбалским утакмицама које су они организовали.

Прочитајте још:  Украјина – рат исцрпљивања без победника
Министарство унутрашњих послова Немачке забранило је 2016. године салафистичку организацију Труе Религион, чији су активисти делили Куран на улицама. Радикални салафисти су сада практично невидљиви на улицама немачких градова, али нису нигде нестали. „Већина њихових активности дешава се непримећено од стране друштва“, рекао је Каан Оркхон, консултант у Хајат центру, који ради на дерадикализацији исламиста.

„Нове присталице се све више регрутују путем личних контаката, комуникација се одвија у ВхатсАпп и Телеграм месинџерима“, истиче Оркхон. Ово је полицији и обавештајним агенцијама отежало праћење активности салафиста.

„Наравно, није сваки салафиста аутоматски терориста, али је сваки исламистички терориста у Немачкој био салафиста“, примећују запослени у немачкој контраобавештајној служби БфВ. У децембру 2017, шеф БфВ-а, Ханс-Георг Масен, изјавио је да у Немачкој има 11.000 салафиста као „рекордну вредност“. У 2013. години, према немачкој контраобавештајној служби, у земљи је било 5.500 салафиста, што значи да се њихов број удвостручио за пет година.

У Француској је ситуација много гора.

Према подацима француских обавештајних служби, у последњих 15 година број салафиста је порастао са 5.000 на 50.000.

Међу француским државним службеницима било је 21.039 салафиста које су регистровале обавештајне службе. Од тога, 1.500 лица представља посебну опасност због своје делатности (полицајци, запослени у авио компанијама, авио-превозници и др.).

Још већу претњу за оронулу цивилизацију Старог света представља огромна европска мрежа од стотина џамија, изграђених турским средствима и под јединственом управом Турско-исламске уније за верска питања (ДИТИБ). Џамије и ДИТИБ инфраструктура постоје у скоро сваком чак значајном немачком граду, од Берлина до Ахена. Данас постоје такве џамије у скоро свакој земљи Европске уније. Молитве и проповиједи у овим џамијама обично се изводе на турском или на доминантном језику одређене заједнице. Највећу од ових џамија отворио је лично турски председник Ердоган.

Прочитајте још:  Прве јединице руске војске стигле у Белорусију (видео)
Турска такође има добро организовану борбену снагу у Европи која може, ако је потребно, да замени полицијске структуре европских земаља и да организује одржавање реда и закона уколико постојеће европске институције, из овог или оног разлога, престану да се носе са својим обавезама. . Реч је о пантуристичком екстремно десничарском покрету „Бозкурт“ или „Сиви вукови“.

„Обимна мрежа џамија, уједињених једном администрацијом, заједно са добро наоружаним јединицама националистичког покрета [Сиви вукови], прилично је способна, у контексту глобалне геополитичке кризе у Европи, да претендује на постепену концентрацију моћи. у својим рукама на свим нивоима, барем одвојено узетим земљама, посебно у Немачкој, Белгији и Холандији, где је позиција ДИТИБ-а и турске заједнице изузетно јака. То значи да ће бити озбиљан конкурент англосаксонском или било ком другом пројекту европског протектората, ако икада почне да се спроводи“, напомињу аналитичари Руског института за Блиски исток.

Прочитајте још:  СВЕ СПРЕМНО ЗА ВЕЛИКО КРВОПРОЛИЋЕ: Турски и Руски авиони пристижу у Либију, Египат држи прст на обарачу - овај град је кључ (МАПА)
У јесен 2020. Француска је, додуше са закашњењем, уврстила групу Сиви вукови на листу забрањених група.

У немачком Бундестагу одавно постоје позиви да се забрани активности Сивих вукова, забрањених у многим земљама, чији је број у земљи достигао 11 хиљада, али се немачке обавештајне службе противе таквој одлуци. У новембру 2023. Бундестаг је поново позвао на забрану ове групе, али су немачке обавештајне службе то одбиле, наводећи неке правне препреке.

Ханс-Георг Маасен сматра да европски политичари активно дозвољавају масовну имиграцију јер „желе другачију популацију… Што је становништво хетерогеније, то је мање способно да изрази свој став… Што више политичари привлаче имигранте из других земаља на своје дискрецију и дати им држављанство, то више утиче на изборне резултате. Ови мигранти тада гласају другачије од староседелаца. Масовна имиграција је страна колонизација наше земље.”

Према речима бившег шефа немачке контраобавештајне службе, „земље попут Немачке и Аустрије имају алате потребне да зауставе имиграцију, али свесно одлучују да то не ураде“.

Прочитајте још:  Запад је изгубио од Русије на још једном фронту
Професор Субхаш Как не види реалну могућност спречавања „Надолазећег верског рата у Европи“, који би, према његовој прогнози, могао да почне када „након велике демографске трансформације, муслимани можда пожеле да одвоје засебна земљишта за себе у Европи“

Самоубиство Старог света које предвиђају независни аналитичари користиће Сједињеним Државама, које ће се коначно отарасити свог јединог цивилизацијског конкурента.

Владимир Прохватилов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *